Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Fra YouMe-leder til OD-leder

Sandre Skiaker.jpg
Tidligere YouMe-leder Sandra Skiaker har fått det spennende oppdraget å lede årets OD-aksjon.

I desember 2016 ble tidligere YouMe-leder Sandra Skiaker (19 år) valgt som leder for hele Operasjon Dagsverk-aksjonen i Norge. Vi tok en prat med Sandra om rollen som OD-leder og erfaringene hun har tatt med seg fra tiden som YouMe-leder.

 

- YouMe ga meg erfaringer som har gjort meg tryggere i rollen som OD-leder.

- Som YouMe-leder fikk jeg en god bevisstgjøring av det å være en leder. Jeg fikk knyttet teori opp mot praksis og fikk relevante erfaringer i tidlig alder.

Sandra var YouMe-leder på Li skole skoleåret 2012/2013. Som YouMe-leder ledet hun aktivitet for sine medelever i skoletiden samtidig som hun deltok på fire samlinger i løpet av skoleåret som en del av lederskoleringen i YouMe.

- Jeg vil si at YouMe ga meg de erfaringene som har gjort meg ekstra trygg i rollen som OD-leder. YouMe var en god start for personlig utvikling og det å få reflektere over rollen som leder.

Les mer om YouMe her.

- Å ta de beste avgjørelsene som vil påvirke over 120 000 elever

Rollen som OD-leder innebærer å lede hovedkomiteen som består av 11 valgte ungdommer, samt sekretariatet bestående av tre ansatte. Sammen skal de sørge for at årets aksjon blir vellykket. Årets kampanje skal støtte Naturvernforbundet og Natur og Ungdoms utdanningsprosjekter midt i verdens største oljekatastrofe i Nigeria.

- Hvorfor ville du bli OD-leder?

- Jeg ønsket å gjøre noe bra og tenkte at jeg hadde noe å tilføre rollen som OD-leder. Jeg var motivert for oppfølgingsansvaret rollen innebærer og det å drive en hel kampanje fra start til slutt. Det er en unik mulighet å få jobbe med andre engasjerte folk og få så mye ansvar som 19-åring.

- Jeg er også veldig opptatt av bistandsdelen og synes det er viktig og meningsfullt å engasjere seg!

- Hva er ekstra utfordrende med det å være OD-leder?

- Det å kunne ta de beste avgjørelsene som du vet vil påvirke over 120 000 elever i Norge. Jeg synes også det er utfordrende å sammen med hovedkomiteen finne de beste måtene for å engasjere flest mulig elever.

Idrettskretsen bidrar i årets OD-aksjon

AIKs rådgiver Guro Røen (bildet nedenfor) holdt innlegg om Ungt lederskap for fylkeslederne i OD som hadde samling i Oslo helga 9.-11. juni. Her møtte hun en engasjert gjeng som ønsket å gjøre en innsats for andre og samtidig bruke anledningen til å utvikle seg som ledere.

- Deltakerne hadde gode refleksjoner rundt hva som kjennetegner en god leder og ikke minst hva de selv ønsker å stå for som ledere for OD-aksjonen i sitt fylke. Dette synes jeg lover godt for gjennomføringen av årets aksjon. Det var også morsomt å treffe Sandra igjen i sin nye rolle som OD-leder. Dette tror jeg hun passer veldig bra til og vil løse på en utmerket måte!

 

Vi ønsker Sandra lykke til videre med å lede årets OD-aksjon og gleder oss over at våre YouMe-ledere fortsetter sitt engasjement og utfordrer seg selv videre i lederroller.