Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Gi barna mulighet til å prøve ulike aktiviteter

Aktleder_barneidrett_DSK_612x345 kopi kopi.jpg

Akershus idrettskrets har i dag rundt 50 registrerte idrettsskoler for barn. Vi tok en prat med to av idrettskolene for å høre litt om hvordan og hvorfor de har idrettsskoler!

 

- Idrettsskolene skal bidra til å utvikle grunnleggende fysiske og motoriske ferdigheter for barna, sier Mari Bjone, rådgiver for barn og ungdom i Norges Idrettsforbund. Vi tok en prat med to av idrettskolene i Akershus for å høre litt om hvordan og hvorfor de har idrettsskoler!

 "- En fin mulighet til å bli kjent med idrettslaget og det aktivitetstilbudet som finnes"
Idrettsskoler for barn er med på å gi barn et godt fundament for et videre aktivt liv. Vi snakket med Hanne Solveig Lund, leder av allidretten i Blaker IL og Oddvar Schjøtt-Høiholt, gruppeleder for barneidretten i Asker skiklubb om deres erfaringer med barneidrettsskole.

Hvorfor har idrettslaget valgt å ha idrettsskole for barn?

- Først og fremst er det et aktivitetstilbud som ikke koster så mye, forteller Hanne Solveig i Blaker IL.

Allidretten i Blaker IL tilbyr ulike aktiviteter gjennom hele året, hvor målet er at barna skal få prøve litt forskjellig.

- Dette er en fin mulighet til å bli kjent med idrettslaget og det aktivitetstilbudet som finnes hos oss.

I Asker skiklubb lar de også barna prøve mange forskjellige aktiviteter.

- Vi ønsker å la barna prøve forskjellige aktiviteter, istedenfor å bare velge de mer «tradisjonelle» aktivitetene. På den måten får de sett andre muligheter for å bedrive idrett, sier Oddvar fra Asker skiklubb.

Helhetlig utvikling

Aktivitetene er som regel tilpasset årstiden, slik at barna får drevet med både inne- og uteaktiviteter. Dette bidrar til at barna får prøvd seg på varierte og allsidige aktiviteter. 

 - Idrettsskoler bidrar til en helhetlig utvikling av barna, hvor også sosiale og mentale ferdigheter er viktige. Samtidig får barna flere muligheter til å finne ut av hvilke idrettsaktiviteter de virkelig passer til, forteller Mari Bjone i NIF.

– Det er også viktig med gode, skolerte trenere som forstår hvordan trene og aktivisere barn. Man trenger ikke nødvendigvis være ekspert innenfor én idrett. Derfor oppfordrer vi idrettslag som har idrettsskole til å sende deltakere på Aktivitetslederkurs barneidrett, avslutter hun.

Under Den Store Kurshelgen 3. – 5. november 2017 arrangerer Akershus idrettskrets Aktivitetslederkurs barneidrett på Norges idrettshøgskole.
Les mer om kurset og meld deg på her.

Trenere fra gruppene og elever med aktivitetslederkurs
- De ulike aldersgruppene har foreldre som instruktører/trenere. Mange har vært aktive i ulike idretter da de selv var unge og dette fungerer veldig bra. På enkelte aktiviteter har vi lånt instruktør fra de andre undergruppene, sier Hanne Solveig i Blaker IL.

I Asker Skiklubb rekrutteres instruktørene fra idrettslinja på Asker videregående skole, hvor disse elevene har tatt Aktivitetslederkurs barneidrett. Idrettsskolen gir elevene verdifull praksis.

- Dette er elever som gjerne selv er aktive innen idrett. Instruktørene følger gruppene sine uavhengig av aktivitet, slik at barna alltid har noen kjente fjes å forholde seg til. Vi låner også trenere fra de andre gruppene i idrettslaget, avhengig av aktiviteten, forklarer Oddvar i Asker skiklubb.

Har dere idrettsskole og trenger å kurse flere instruktører? Kanskje dere vil starte opp en idrettsskole i fremtiden? Alt om barneidrett finner du her.