Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klubbens styrearbeid i praksis

styrearbeid.png

Kurset skal bidra til å gi mer trygghet i rollen som leder eller styremedlem i en klubb og synliggjør rettigheter, plikter og muligheter.

Målgruppe
Styret i klubben, både hovedstyret og gruppestyrene. Valgkomiteèns medlemmer og  ansatte/administrasjonen. Andre tillitsvalgte kan også delta hvis det er ønskelig.

Se KURSKALENDER under for planlagte kurs.

Generell informasjon om kurset

Organisering
4 timer lokalt  i klubben eller hos idrettskretsen.

Innhold

  • Hva vil det si å være tillitsvalgt i et idrettslag? 
  • Hvilke lover og regler må styret forholde seg til? 
  • Hvordan sikre best mulig bruk av klubbens ressurser og organisere idrettslaget godt? 
  • Hva vil vi med idrettslaget vårt?
  • Hvilke verktøy og hjelpemidler kan benyttes for å få gjort det viktigste klubbarbeidet?
  • Hva har vi behov for å vite eller kunne mer om?
  • Hva bør vi gjøre videre i vårt idrettslag?

Disse spørsmålene vil du få mer svar på gjennom kurset. Du får en god grunnleggende oversikt på hva som er styrets viktigste ansvar og arbeidsområde. Kurset vil dermed bidra til å gi deg større trygghet i rollen som leder eller styremedlem, gjøre det tydeligere hva styret i ditt idrettslag bør prioritere og hva dere bør ha fokus på i eget arbeid.

Du vil bli i stand til å ivareta noen av de viktigste ansvarsoppgavene til styret gjennom kjennskap til nyttige verktøy og hjelpemidler for styrearbeidet. Gjennom kurset vil du og resten av styret i idrettslaget få bekreftet hva dere jobber godt nok med, og dere får sjekket om idrettslaget har kontroll på de viktigste oppgavene som styret har ansvar for. Kurset vil bidra til å avdekke om det er behov for å ta tak i konkrete forhold eller om det er noe som kan gjøres på en bedre måte. Dere får også mer kjennskap til hvor idrettslaget kan få oppfølging eller hjelp til det dere trenger.

E-læringskurs

Nå kan styret ta e-læringskurs via Innføring i styrearbeid for idrettslag. Dere melder dere selv på ved å bruke profil fra Min Idrett.