Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Idrettstilbud videregående skoler

Trener - elever.jpg

For skoleåret 2015 er det idrettstilbud for utøvere på videregående skoler på ulike nivå og retninger.

Felles for alle er at de tilbyr faget toppidrett. Faget er et 5 timers fag med kompetansemål innen ferdighetsutvikling, basistrening og treningsplanlegging.
Man må søke påwww.vigo.no  

Toppidrettslinjen på Tertnes og Åsane vgs
Dette er et tilbud til de aller beste utøverne i ulike sommeridretter som resultatmessig er blant de beste i sin årsklasse på krets og nasjonalt nivå. Tilbudet gir studiespesialiserende kompetanse på Tertnes og yrkesfag på Åsane sammen med toppidrettsfaget som er utvidet til 11/12 timer i uken. Utøverne vil da trene sin idrett 4 dager i uken på skolen og de vil ha en dag med basistrening. Idrettene vil hele tiden søke å gjøre treningen individuelt tilpasset for best mulig idrettslig utvikling.

Tilbudet er et samarbeid mellom Hordaland Fylkeskommune og Olympiatoppen Vest-Norge (OLTV) der OLTV er ansvarlig for det idrettslige opplegget.

Søkerne må samtidig som de søker på vigo.no sende en cv med mål og ambisjoner og resultater til olympiatoppenvest@idrettsforbundet.no 
 
For mer info se Toppidrettslinjen

Toppidrettslinjen på Voss Gymnas
Dette er et tilbud til de beste vinterutøverne i fylke.
Tilbudet er en idrettslinje der faget toppidrett sammen med aktivitetslære og treningslære utgjør det idrettsfaglige studietilbudet. For mer info se http://vosstoppidrett.no/

Idrettslinjer med toppidrett
Det er flere vgs som har gode tilbud til utøvere som ønsker å utvikle seg innen idretten sin. Tilbudet er en idrettslinje der faget toppidrett sammen med aktivitetslære og treningslære utgjør det idrettsfaglige studietilbudet. Her får utøvere trene sin idrett opp mot  4 timer i uken i tillegg til andre idretter 4 timer i uken. Noen av skolene gir tilpasning i tilbudet slik at man kan få trent mer .

Vgs har egne nettsider der du kan lese hvilke tilbud som finnes.

Stend vgs 

Stord vgs

Sotra vgs avd Sund
 
Uphil

Etne vgs 

Andre studiespesialiserende tilbud med 5 timers faget toppidrett

Kvam vidaregåande skule

Amalie Skram vgs - svømming
 
Alle tilbud er 3 årlig løp med mulighet til å utvide til 4 år.

Avtaler og ordninger med studiesteder 2017-18

Her finner du en omfattende oversikt over hvilke utdanningsinstitusjoner som har samarbeid med idretten for toppidrettsutøvere skal få mulighet å kombinere toppidrettssatsing med utdanning.