Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Vestfold og Telemark toppidrett

Logo_bredde_VTT.png

Vestfold og Telemark toppidrett er et program i regi av Vestfold og Telemark idrettskrets. Idrettskretsen samarbeider med Vestfold og Telemark fylkeskommune om kulturdelen av programmet.

 

Hva vil vi og hva tenker vi?
Vestfold og Telemark toppidrett ønsker å gi unge idrettsutøvere fra Vestfold og Telemark et løft på veien i sin karriere som en fremtidig toppidrettsutøver, inkludert paralympiske idretter. Den primære målgruppe er utøvere i alderen 15-19 år som gjennom sine prestasjoner og sitt potesial har muligheter til å lykkes innenfor sin gren. Enkeltutøvere kan bli fulgt opp videre med direkte mål for satsingen.

Vestfold og Telemark toppidrett skal være et supplement til de allerede eksisterende klubbstrukturer og trenerrelasjoner.

Toppidrett omhandler de maksimale prestasjoner utøvere kan oppnå, enten sammen med andre eller individuelt. Vestfold og Telemark toppidretts innsats er relatert til utøvernes spesielle behov - feks basistrening, coaching, mesterskapsforberedelser, behandling og administrativ veiledning.

For å lykkes i toppidrett, må utøveren legge ned stort arbeid både fysisk, psykisk og sosialt. Vestfold og Telemark toppidrett tror at den unge toppidrettsutøver har mye å lære av kunstnere og personligheter innenfor kunst- og kulturlivet som også må prestere maksimalt for å skape. Videre bør idrettsutøvere fra fylket kunne sin historie og vite hvor de kommer fra. Vestfold og Telemark toppidrett bidrar derfor med å heve den kulturelle kompetansen til unge idrettsutøvere ved å ha etablert et kulturprogram sammen med Vestfold og Telemark fylkeskommune.

Innhold

Samlinger

  1. Oppstartsmøte med informasjon til utvalgte utøvere, deres trenere og/eller foresatte.
  2. Høstsamling - døgnsamling med teoretisk og praktisk fagtema, i tillegg til kulturelt innslag. Samlingen er for utøverne, men trenerne er også velkomne.
  3. Vårsamling - dagssamling med teoretisk og praktisk fagtema, i tillegg til kulturelt innslag. Samlingen er for utøverne, men trenerne er også velkomne.

Oppfølging fra sportslig koordinator

  1. Samtaler og møter.
  2. Tilgang til behandlinger og anne faglig bistand etter behov og avtale.

Refusjoner
Gjennom deltakelse i programmet kan utøverne få:

  1. Refusjon av noen av kostnadene til deltakelse i internasjonale konkurranser og på treningssamlinger.
  2. Refusjon av behandlinger som er avtalt gjennom sportslig koordinator.

Formål

Programmets formål er å være i tillegg til det utøveren får fra idrettslag, trener, særidrett og skole. Vi skal ikke være istedenfor, men i tillegg til og i samarbeid med trener, skole og idrettsla. Programmet skal:

  1. Tilføre faglig og praktisk støtte til unge utøvere som satser på en toppidrettskarriere.
  2. Bidra til mer helhetlig koordinering av hverdagen for utøverne.
  3. Gi utøverne kulturell kompetanse gjennom deltakelse i workshops, møter med kulturpersoner og å oppleve kulturforstillinger.

Alle utøvere som tas opp må gjennomføre Antidoping Norges e-læringmodul "Ren Utøver". Klikk her