Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Vestfold Toppidrett

Vestfold toppidrett_460.png

Vestfold Toppidrett er et program i regi av Vestfold idrettskrets. Idrettskretsen samarbeider med Vestfold fylkeskommune om kulturdelen av programmet.

 

Vestfold Toppidrett ønsker å gi unge idrettsutøvere fra Vestfold et løft på veien i sin karriere som en fremtidig toppidrettsutøver, inkludert paralympiske idretter. Den primære målgruppe er utøvere i alderen 15-19 år som gjennom sine prestasjoner og sitt potesial har en muligheter til å lykkes innenfor sin gren. Enkeltutøvere kan bli fulgt opp videre med direkte mål for satsingen.

Vestfold Toppidrett skal være et supplement til de allerede eksisterende klubbstrukturer og trenerrelasjoner.

Toppidrett omhandler de maksimale prestasjoner utøvere kan oppnå, enten sammen med andre eller individuelt. Vestfold Toppidretts innsats er relatert til utøvernes spesielle behov - feks testing, basistrening, coaching, mesterskapsforberedelser og administrativ veiledning.

Utøveren må forstå at målet kommer som en konsekvens av nøyaktig gjennomføring av helt konkrete tiltaksplaner og treningsplaner. Prestasjonene skal måles jevnlig underveis og nødvendige justeringer foretas som en konsekvens av målingen.

For å lykkes i toppidrett, må utøveren legge ned stort arbeid både fysisk, psykisk og sosialt. Vestfold Toppidrett tror at den unge toppidrettsutøver har mye å lære av kunstnere og personligheter innenfor kunst- og kulturlivet som også må prestere maksimalt for å skape. Videre bør idrettsutøvere fra fylket kunne sin Vestfoldhistorie og vite hvor de kommer fra. Vestfold Toppidrett bidrar derfor med å heve den kulturelle kompetansen til unge idrettsutøvere ved å ha etablert et kulturprogram sammen med Vestfold fylkeskommune.

Alle utøvere som tas opp må gjennomføre Antidoping Norges e-læringmodul "Ren Utøver". Klikk her