Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Veiledning og årshjul for idrettsråd

Idrettsrådene har stort sett det samme utgangspunktet for sitt arbeid uansett hvilken kommune man er fra. Derfor er det laget en generell veileder og et generelt årshjul for idrettsrådene, som enkelt forklarer hvilke saker man skal og bør jobbe med, og også når hvilke saker bør ha fokus.

 

Veileder for idrettsråd

Årlig blir det trykket opp en veileder for idrettsråd for Telemark.

Du vil her kunne finne informasjon og kontaktdata til alle idrettsrådene i fylket, samt til kommunene. Her står også en del om idrettsrådets rolle og ansvar.

Last ned veileder for idrettsråd her: Idrettsrådsveileder 2018.pdf

Årshjul for idrettsråd

Idrettskretsen har i tillegg til veilederen utviklet et enkelt årshjul for idrettsråd som idrettsrådet kan ta direkte i bruk i sin kommune og for sin drift. Her finner du de viktigste fristene og en anbefaling til hvilke saker som bør tas opp, og når. 

Ta en titt på idrettsrådets årshjul her: Årshjul for idrettsråd

Samarbeidsavtale mellom idrettsråd og kommune

Ethvert idrettsråd bør ha en samarbeidsavtale med kommunen sin for å sikre innspillsmulighet til alle idrettssaker i kommunen. Har du ikke det allerede? Ta kontakt med din kommune, helst på rådmanns- og ordførernivå, for å få denne på plass!

Se eksempel på samarbeidsavtale her: Samarbeidsavtale mellom idrettsråd og kommune

Oppdatering av opplysninger til Brønnøysund for idrettsråd

Idrettsrådene har ikke mulighet til å levere Samordnet Rapportering, slik idrettslagene gjør hvert år innen 30.04. Dermed blir det ikke automatikk i oppdatering av opplysninger til Brønnøysundregistrene og det oppstår avvik mellom det som er registrert i disse registrene og idrettens systemer.

Det kan vi ikke ha noe av.

Dermed har vi laget en veiledning til hvordan dere som idrettsråd oppdaterer opplysningene deres i Brønnøysund, etter at dere har gjennomført deres årsmøte.

Les mer: Veiledning - Hvordan oppdatere opplysninger til Brønnøysund for idrettsråd?

Veiledning til å levere søknad om momskompensasjon for idrettsrådet

På samme måte som for oppdatering av opplysninger til Brønnøysund, finnes det ingen automatikk for søknad om momskompensasjon for idrettsråd slik det er for idrettslag gjennom Samordnet Rapportering. 

Sjekk ut mer info om momskompensasjon for idrettslag og idrettsråd på NIFs sider her!

Hvert idrettsråd må dermed gjøre dette manuelt. Fristen for dette er 15. august hvert år! Idrettsrådet kan få igjen mellom 5 og 8% av brutto driftskostnader. Dette er akkurat samme prinsippet som for idrettslag - norsk idretts enkleste søknadsordning. 

Det eneste du trenger å ha tilgjengelig for å søke er dokumenter fra idrettsrådets årsmøte. 

Les mer: Veiledning - Hvordan levere søknad om momskompensasjon for idrettsrådet?