Foto: Troms og Finnmark idrettskrets
Foto: Troms og Finnmark idrettskrets

Vellykket Idrettshelg i Tromsø

Idrettshelga 2021 gikk av stabelen i Tromsø 29 - 31 oktober, med 230 deltagere fra ulike steder i fylket.

Fredagen var det Parakurs i Lerøy hallen, her fikk deltagerne gode tips og råd til hvordan en kan tilrettelegge aktiviteten for alle. Vi samlet daglig ledere i idrettslag og klubb til daglig lederkonferanse og avholdt anleggsseminar.

Lørdag formiddag stod Ledermøtet på programmet, med aktuelle idrettspolitiske saker, anleggsprioriteringer og bærekraft i idretten på agendaen.

På lørdag inviterte vi til Idrettskonferansen, den ble åpnet med en flott opptreden av Tromsø Turnforenings RG tropp. På idrettskonferansen fikk vi blant annet høre inspirerende og reflekterende innlegg av Marius Løken sin vei tilbake til livet, om Isak Ripmans klatrekarriere med 1 1/2 arm, om Arctic Race-arrangement i pandemi-tid.

 Ellers har vi hatt kurs i Coaching og kommunikasjon, tatt opp tema idrettspolitikk, idrett og bærekraft, hvordan beholde barn og unge i idretten, #tilbaketilidretten. Ungdomsnettverket vårt var samlet til faglig påfyll og Lederkurs for ungdom gjennomførte del 2 av kurset sitt, med hele 24 lederspirer samlet. Idrettsrådene var samlet til møte om idrettsrådets rolle og arbeid, de har gjennom debatt og erfaringsutveksling vist et stort engasjement. Ve

Lørdag kveld var vi samlet til festmiddag med nydelig mat, stemningsfull musikk av Lisa Skoglund med sin duo Stine Maren Steien. Vi hadde også den store gleden av å dele ut hele 13 Hederstegn, for tillitsverv, for sportslig prestasjoner og Ildsjel-priser under festmiddagen. Se hvem som fikk tildelt heder og ære HER

Søndagen hadde vi økonomikurs for styremedlemmer i idretten og mulighet for å teste ut den flotte klatreveggen i Tromsøs nye klatrehall, med kyndig veiledning fra Tromsø klatreklubb. Det var også foredrag og workshop om kjønnsbalanse i idretten. Her bidro blant annet Susann Dahl Pettersen med innlegg om hvordan mentale faktorer kan påvirke presentasjon under kamp for kvinnelige fotballspillere. 

Alt i alt er idrettskretsen godt fornøyd med deltagelse og innhold. Vi vil takke alle som deltok og bidro til en helg med idrett i fokus.

For at vi skal kunne bli bedre på å arrangere Idrettshelg behøver vi dine tilbakemeldinger. Vi håper at du som deltok, eller du som har forslag til neste Idrettshelg, vil svar på disse tre spørsmålene:

  • Hva var bra på Idrettshelga 2021?
  • Hva kunne vært bedre?
  • Ønsker/ idéer/ forslag til neste Idrettshelg?

 

Send inn dine svar HER.