Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Nye regler for idretten - hva gjelder nå?

langrenn12.jpg

Regjeringen har kommet med nye restriksjoner for idrett, gjeldene fra 23.februar 2021. Her gir de noen lettelser for barn og unge opp til og med 19 år.

 

Idretts- og fritidsaktiviteter

  • Barn og unge under 20 år kan trene og delta på fritidsaktiviteter som normalt. De unntas fra anbefalingen om en meters avstand når det er nødvendig for å drive med aktiviteten.
  • Barn og unge under 20 år kan delta i idrettsarrangementer som samler deltakere fra samme kommune. Innendørs kan det være inntil 50 personer på slike arrangementer. Utendørs er grensen 200, det inkluderer utøvere, trener, dommere og eventuelle tilskuere. Dersom barn og unge trener med et idrettslag i en annen kommune, vil de kunne konkurrere med dette idrettslaget så lenge smittesituasjonen tillater det (nytt).
  • Barn og unge under 20 år som driver med idretter som ikke innebærer nærkontakt, som ski, kan delta i idrettsarrangementer utendørs som samler deltakere fra samme idrettskrets eller region der region brukes som geografisk inndeling. (nytt).
  • Voksne anbefales ikke å drive organisert aktivitet innendørs. Utendørs kan voksne drive organisert trening dersom det er mulig å holde god avstand.
  • Toppdrettsutøvere kan trene som normalt, både utendørs og innendørs.
  • Toppidrettsarrangementer tillates, med unntak av seriespill som fortsatt anbefales utsatt i toppidretten. Det gjelder også treningskamper mot andre lag utenfor egen klubb. Dette gjelder også i idretter som er utenfor sesong, herunder fotball. Det anbefales fortsatt utsatt for å begrense mobilitet og sosial kontakt.

Det er viktig at alle idrettslag følger særforbundenes Koronavettregler i sin aktivitet og arrangement. Her finner dere de: Særforbunds koronavettregler (idrettsforbundet.no)

 

Her er saken på Norges idrettsforbund nettside:

https://www.idrettsforbundet.no/nyheter/2021/ingen-lettelser-for-nasjonale-seriekamper-og-voksenidretten/

Troms og Finnmark idrettskrets, i samarbeid med NIF og norsk idrett, vil fortsatt arbeide for en større åpning av idretten. Vi er nå i dialog med helsemyndigheter og kulturdepartement for å legge frem vårt forslag på en trafikklysmodell for idretten, med hensikt å få større lettelser for idretten i de områder med lav smitte.