Foto: Troms og Finnmark idrettskrets
Foto: Troms og Finnmark idrettskrets

Utdeling av hederstegn

Troms og Finnmark idrettskrets hadde den store gleden av å dele ut samlet hele 13 Hederstegn for tillitsverv, hederstegn for sportslig prestasjon og Ildsjel-priser under festmiddagen til idretthelga 2021. Årets tildeling var for både fjorårets og årets mottakere av de ulike hederstegn og ildsjelpriser.

Hederstegn

Ildsjel 2020

Terje Bakken

Alta Idrettsforening

Trener og ildsjel for Alta IF sitt FFU-fotballag (Fotball for utviklingshemmede) siden oppstarten. I mars 2012 gikk Alta IF og Alta kommune sammen om å danne et FFU fotballag (Fotball for utviklingshemmede) i Alta. Allerede helt fra starten av var Terje Bakken sentral som hovedtrener. I dag består laget av mellom 10 og 12 fotballspillerne med stor aldersspredning og ulike funksjonshemminger, som har trening en gang i uka. Han har lagt ned utallige timer og arbeid i FFU-laget. Terje Bakken har gjort en betydelig innsats på grasrota i mange år Det som Bakken og de andre bak FFU-laget gjør for spillerne, utgjør en enorm forskjell i livene deres og gir dem en meningsfull fritid. Idrettsglede, likeverd og mestring er sentralt, og Terje Bakken er en som har egenskapene som trengs.

 

Hederstegn for tillitsverv 2020 

Anders Kleppe

Karasjok Svømmeklubb

Anders har gjort en ekstraordinær innsats for Karasjok Svømmeklubb og svømmesporten i alle de 25 årene han har vært med. Han har hatt ansvar for vaffelkafeen, det er her foreldre samles til samtaler og sosialt samvær etter at barna er ferdige med kurs/svømming. I tillegg har Anders engasjert seg i Barentssamarbeidet der han har hatt ansvaret for søknadene til Barentssekretariatet som bevilger penger til at russiske utøvere får økonomisk støtte så de kan reise til Karasjok Svømmeklubb sin «Arctic Winter Swim».

 

Hans Olav Karde

Troms Fotballkrets

Hans Olav Karde var styremedlem i Norges Fotballforbund i perioden fra 2012-2019.  Ingen annen representant fra klubber i Troms Fotballkrets har så lang fartstid i styret til Norges Fotballforbund. 

 Innen fotballen har han også hatt verv på klubbnivå i Tromsø Idrettslag, samt at han har  
vært involvert rundt lag i aldersbestemte klasser i IF Skarp. 

 

Synnøve Solbakk

Sirbma-Sirma IL

Synnøve Solbakk jobber utallige timer for at Sirbma-Sirma IL og idretten kan drives videre og for at medlemmene våre kan være så aktive som mulig.  

Gjennomføringsevnen er en avgjørende forutsetning for all den idrettsgleden som skapes i Deatnu-Tana. Synnøve er både som langvarig sekretær i Sirbmá-Sirma IL og også leder i Tana idrettsråd

 

Hederstegn for idrettslig prestasjon 2020 

Petter Eliassen

Tverrelvdalen IL

Petter Eliassen er en del av Team Ragde Eiendom fra sesongen 2019/20 og representerer Tverrelvdalen IL i Langrenn- langløp. Petter har vunnet medaljer i nasjonale og internasjonale stevner siden 2008. Hans siste prestasjoner inkluderer gull under Reistadløpet og Ylläs-Levi, begge i 2017. 2019 vant han Marcialonga. 2020 vant Petter Birkerbeinerrennet.

 

Kristin Vollstad

Fighter Kickboxinbgklubb, fra Nordreisa i Nord-Troms

Kristin Vollstad er en landslagsutøver i fullkontakt Kickboxing og opprinnelig fra Nordreisa i Nord-Troms. Hun vant VM i Kickboxing i Budapest -56 kg i 2017. 

 

 

Ramona Eriksen

AK-54

 Ramona Eriksen er en bryter for AK-54. Hun vant NM -48 kg i 2017 og vant NM -50kg i 2018, 2019 og 2020. Internasjonale prestasjoner inkluderer gull i nordisk mesterskap Västerås 2018 -50kg og sølv i nordisk mesterskap Bodø 2015 -48 kg.

 

Ildsjel 2021

Bjørn Steinar Johansen

Tromsø Idrettslag

Han vokste opp i Storskogen på Tromsøya. 13-14 år gammel trakk han på seg klubbtrøya for første gang, det tidligste man kunne spille organisert fotball den gangen. Han debuterte på A-laget 18 år gammel og gjorde raskt venstrebacken til sin posisjon. I 15 år var han den selvskrevne venstrebacken på laget, og ble nordnorsk cupmester i 1956. Som spiller var han rask, taklingssterk, spilte med stor innsats og hadde et enormt vinnerinstinkt. Om det var trening på den lille militærbanen på Sydspissen eller obligatorisk kamp, spilte han «VM finale».  I 1969 måtte han legge opp som følge av skade. Neste sesong var han del av laglederteamet rundt A-laget. Han har vært oppmann, fotballformann og stilte opp som trener i aldersbestemte klasser da sønnene begynte å spille, først for den ene og så den andre. De siste godt og vel tretti år har han vært klubbens materialforvalter, en funksjon som stadig har blitt mer arbeidskrevende. I fotballsesongen er han i aktivitet hver dag med vasking og tørking av spilledrakter og treningstøy hvoretter det skal brettes og legges i kurvene til spillerne, hvor de til enhver tid finner rent tøy. Troms Fotballkrets fyller 100 år. I 70 av disse årene har han vært engasjert i fotballen som spiller, leder, trener og materialforvalter, og han gir seg nok ikke ennå.

Hederstegn for tillitsverv 2021

Mette K. A. Østvik

Ballklubb Tromsø

Mette hadde sin første periode som styremedlem i Norges Volleyballforbund i 1992-94. Fra 2016 har hun på nytt vært styremedlem i forbundet. I forbundet leder hun nå et utvalg som heter «volleyball i skolen». Hun har i tillegg vært styremedlem i BK Tromsø i to perioder. I BKT har hun ledet arrangementsgruppa for avvikling av elitekamper i to perioder. Mette Kristin har vært styremedlem i region Nord og vært trener siden 2013 og fram til i dag for jenter fra u-9 og opp til u-19. Videre har hun også siste sesong vært assistenttrener for var 1. div. lag damer.

Gudmund Pettersen

Troms og Finnmark Bedriftsidrettskrets

Spacetec BIL ble stiftet 24 februar 1986, hvor Gudmund Pettersen ble valg som leder. Han satt som leder av BIL fram til årsmøte 1992 (flyttet til Paris). Tilbake som styremedlem 1994-1997 og leder 1997 – et verv han fortsatt innehar. Gudmund Pettersen har da vært kretsleder sammenhengende siden 2001-2021 for Troms og Finnmark Bedriftsidrettskrets.

I tillegg har Gudmund Pettersen vært bedriftsidrettens representant i Tromsø Idrettsråd mellom 2005 og 2010.

 

Hederstegn for idrettslig prestasjon 2021

Ida-Louise Øverland

IK Hind

Gull 100m NM i friidrett

Deltok i OL paralympisk 2021

 

Synne Arnesen

Tromsø Skiklubb Langrenn

  1. plass U23 Langrenn

Gull Stafett U 23 VM

 

Isak Ripman

Tromsø Klatreklubb

VM Bronse paraklatring, 2021

 

Terje Bakken, Kristin Vollstad, Petter Eliassen, Synnøve Solbakk og Bjørn Steinar Johansen var ikke tilstede under prisutdelingen.