HG.png

Idrettsvenner i Troms, Finnmark og på Svalbard

Det nærmer seg jul, og jeg har hatt gleden av å være leder i Troms og Finnmark idrettskrets i snart ett år. Jeg er stolt over hva idrettskretsen har fått til sammen med dere i et ekstra utfordrende år. Vi skal snart legge et helt spesielt år bak oss. Friheten vi tidligere tok for gitt, er blitt innskrenket. Vi kan ikke lenger gi klemmer, besøke eller omgås våre nære og kjære slik vi er vant til. Plutselig er den mørkeste og kaldeste tiden blitt enda mørkere og kaldere.

Hele verden er inne i en krevende tid. Vi må fortsatt ta situasjonen på alvor.

Koronaviruset har satt hele samfunnet og idretten i en vanskelig situasjon.

Vi vet at dette har vært en spesiell tid for alle dere i idrettslagene som gjerne vil holde idrettsaktiviteten i gang – innenfor de gjeldene smittevernregler.

Vit at vi idrettsorganisasjoner – idrettskrets, særforbund, idrettsråd - er deres støttespillere. Vi skal gjøre vårt beste for at all idrettsaktivitet og alle idrettslag skal ha gode vilkår til å skape idrettsglede etter pandemiens tid. Vi håper dere likevel klarer å gjøre det beste ut av situasjonen med påkrevd tilpassing til aktivitet og arrangement så lenge som nødvendig.

Til tross for et svært spesielt 2020, så har heldigvis noe idrettsaktivitet blitt gjennomført, om enn ikke helt med så normale arrangement som vi ønsker.

Det er likevel flere gledelige høydepunkt for oss i nord. Vi gratulerer Bodø Glimt i nabofylket vårt som suverene seriemestere i fotball.  Vi er også begeistret for at Tromsø idrettslag nå rykker opp til øverste divisjon, der de hører hjemme. I nord er vi store på vinteridrett, i antall deltakere. Da er det svært artig at Erik Valnes tok sin første individuelle seier i Wold Cup langrenn nå i november i Ruka.

Når samfunnet og idretten kommer tilbake til mer normal situasjon, håper vi på mange gode prestasjoner for våre utøvere og lag. Men aller viktigst er det, at flest mulig får oppleve idrettsglede.

Jeg vil takke dere alle som bidrar til aktivitet ute i våre 580 idrettslag, 40 idrettsråd og 45 særkretser/regioner. Husk det er i idrettslagene aktiviteten skapes.

Idrettslagene i Troms og Finnmark idrettskrets driver frivillig innsats tilsvarende 1533 årsverk. Verdien av denne frivillige innsatsen utgjør nesten 1 milliard kroner (kr 1000 000 000).

Det er med andre ord «stor butikk», og det er ingen tvil om at idretten er en viktig samfunnsaktør.

Uten alle dere frivillige hadde vi ikke skapt så mye idrettsglede og samhold som vi ser hver dag i Troms-, Finnmark- og Svalbardidretten.

Behovet for å satse på forebyggende folkehelsearbeid er større enn noen gang – vi har fått en viktig påminnelse om dette gjennom pandemien der vi ser hvordan den sosiale nedstengningen mange kommuner står i påvirker innbyggernes livskvalitet og folkehelse.

Vi er nå inne i julehøytiden - høytiden de fleste har et sterkt, personlig forhold til – på godt og vondt. Det er viktig at julen gir rom for ettertanke og en velfortjent pause i hverdagen– og god tid til familie og venner.

Snart senker julefreden seg over det ganske land, og jeg håper dere alle får noen etterlengtede dager med familie og venner. Husk å ta vare på hverandre i denne spesielle tiden og hold dere friske.

På vegne av styret i Troms og Finnmark idrettskrets ønsker jeg dere alle ei riktig god jul og et godt nyttår!

Med vennlig hilsen

Geir Knutsen

Leder i Troms og Finnmark Idrettskrets