Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

OM FIK

nif_logo_kretser_finnmark_original2.png

Finnmark idrettskrets (FIK) er et felles organ for idrettslag, idrettsråd og særidretter i Finnmark som er tilsluttet Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komite (NIF). Vi holder til på Idrettens hus i Lakselv.

 

Postadresse: Postboks 194, 9711 Lakselv
Besøksadresse: 2. etg i Torgsenteret i Lakselv
Telefon: 78 46 02 60
E-post: finnmark@idrettsforbundet.no
Webside: www.finnmarkik.no  

Oppgaver
Idrettskretsens hovedoppgave er å skape best mulig rammebetingelser for idrettslagene i Finnmark. Dette gjøres gjennom idrettspolitikk i samarbeid med idrettsrådene, forvaltning, lovpålagte oppgaver, utdannings og utviklingsarbeid.

Visjon; «Idrettsglede for alle»
Visjonen «idrettsglede for alle» skal prege både organisasjonsarbeidet og aktivitetspolitikken. Det skal bidra til at alle mennesker gis mulighet til å utøve sin idrett ut fra sine ønsker og behov, slik det fremgår av NIFs formålsparagraf.

Fakta
Av fylkets 19 kommuner er det opprettet idrettsråd i 16 kommuner. 15 særidretter er organisert som særkrets eller regioner i vårt fylke, de resterende er underlagt sitt særforbund. Finnmark skikrets har kontor på Idrettens hus i Lakselv.

Vi har 199 aktive idrettslag med til sammen 31 498 medlemmer. Det drives med 37 ulike idretter i Finnmark som er organisert i 391 aktive grupper.