Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

 

Lederkurs for ungdom 2020

Lederkurs for ungdom, 612x345.jpg
Sted: Sørmarka kurs- og konferansesenter
Start: 21.02.2020 17:00 Slutt: 23.02.2020 16:00

21-23 februar 2020

Har dere ungdommer i idrettslaget som vil, kan og tør? Vi utdanner unge ledere!

Dette kurset inneholder et lynkurs i idrettsorganiserer og fokuserer på rollen som ung initiativtaker i idrettslaget. Ungdommene lærer å sette smarte mål, utvikler kommunikasjonsverktøy, får erfaring med å lede aktivitet og arbeider med hvordan bygge selvtillit hos seg selv og andre. Kunnskapen og verktøyene ungdommene lærer, skal gjøre det enklere å delta aktivt der beslutninger tas og til å ta initiativ til aktivitet i eget nærmiljø. I tillegg blir man kjent med annen idrettsungdom og lærer mer om egne styrker og ressurser. Vinn-vinn for både deltakerne og idrettslaget!

Målgruppen er engasjert ungdom mellom 15 - 19 år som er medlem av idrettslaget.

Kurset starter med en helgesamling, og tar for seg temaene:

  • Teambuilding
  • Selvtillit/selvfølelse
  • Ledelse og lederrollen
  • Ungdom i sentrum
  • Idrettens organisering
  • Kommunikasjon
  • Retorikk og presentasjonsteknikk
  • Utarbeide handlingsplan (praksisoppgave i eget idrettslag)


Hva får idrettslaget ut av å sende deltakere på kurs?
 
Siste del av helgekurset brukes til å planlegge praksis i eget idrettslag, enten enkeltvis eller med andre kursdeltakere fra samme idrettslag eller nærmiljø. For best mulig utbytte er det viktig at en kontaktperson i idrettslaget har snakket om dette med sin(e) deltaker(e) før kurset. Tiltaket kan være alt fra å gjennomføre et arrangement for andre i nærmiljøet, å starte opp en ny aktivitet eller å sette i gang en miljøkampanje. Her finnes mange muligheter! Still dere gjerne spørsmål som: Finnes det tiltak i idrettslaget der ungdommene kan få lederansvar? Er det ledig anleggstid som kan fylles? Drømmer idrettslaget om et eget ungdomsarrangement? Eller om oppstart av ny aktivitet? Diskuter gjerne om det også er midler i budsjettet til ungdomsaktivitet, så har deltakerne deres noe å jobbe ut ifra.

Ca. 4 mnd etter helgekurset møtes deltakerne til en oppfølgingssamling á 4 timer. Her ser vi på hvordan det har gått og på veien videre i idretten. 

 

Praktisk info

Datoer for kurset: 21-23 februar 2020. 

Pris: Kun kr 500 pr. deltaker (inkl.overnatting og måltider).

Ved påmelding oppgis en kontaktperson i idrettslaget.

Påmelding her 

Kurset er rus- og alkoholfritt. Kursgjennomføring krever at deltakerne overnatter. Deltakerne deler dobbelt eller trippelrom (gutter og jenter hver for seg). Vi går nattevakt.

Spørsmål kan sendes til sigrid@idrettsforbundet.no