pride.jpg

Bli med på årets feiring av Oslo Pride

Oslo Idrettskrets inviterer Oslodretten til å bli med på årets Oslo Pride- Norges største feiring av skeiv kjærlighet og mangfold. Det er viktig at idretten blir en stor og synlig aktør under feiringen, og viser sin fulle støtte til idrettsglede for alle - uavhengig av seksuell orientering, kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk.

Feiringen av Oslo Pride er en familievennlig folkefest fra 22.-25.juni. Oslo Idrettskrets vil markere Oslo Pride med en åpen debatt 20.juni (invitasjon kommer), i tillegg til å stå på stand i Pride Park og gå i Pride Paraden. Vi inviterer alle særforbund og kretser i Oslo til å stå med oss i Pride Park, og alle idrettslag, særforbund/ kretser i Oslo til å gå med oss i paraden. Vi oppfordrer også idrettslag til å ha egne feiringer og markeringer av Pride i eget idrettslag.

 

Stå sammen med oss i Pride Park

Sammen med Raballder håndball og rugby har vi booket stand i Pride Park. Pride Park holder til i Spikersuppa og vi skal stå på stand fra onsdag 22.juni til lørdag 25.juni. Oslo idrettskrets inviterer alle særforbund og kretser i Oslo til å stå sammen med oss på idrettens stand. 

Vi har utarbeidet et interesseskjema som Særforbund/kretser i Oslo kan fylle ut. Skjema finner dere her.

I skjema kan dere legge inn hvilke dager og tider som passer, så setter vi opp et forslag ut ifra responsen vi får. Frist for å fylle ut skjema er 18.mai.

Vi ønsker å skape «blest» og positiv oppmerksomhet rundt idrettens stand, og oppfordrer derfor særforbundene til å

  1. Arrangere konkurranse eller leker som aktiviserer publikum. Kan man tenke kreativt rundt familievennlige leker/konkurranser som ikke krever så mye rekvisitter eller plass? Det er gøy hvis man får frem sin idrett i dette. Vi vet enda ikke hvor stor plass vi har rundt standen, men man kan ikke regne med så mye plass.
  2. Kan må få med en kjent idrettsprofil til å stå med oss? Verdien av en kjent rollemodell til å støtte saken kan ikke undervurderes.

Oslo Idrettskrets og Raballder kommer til å pynte standen, men vi oppfordrer særforbundene til å ta med eget profileringsmateriale for å synliggjøre dere selv- gjerne i regnbuefarger. I utgangspunktet ser vi for oss å ha ca. to særforbund/særkretser per dag. Hvis det er mange som melder interesse, så vil kreativitet rundt lek og konkurranse, eller at man får med en kjent idrettsprofil, telle positivt i utvelgelsen.

 

Gå med oss i Pride Paraden

Vi ønsker å mobilisere hele Osloidretten til å gå sammen i Pride Paraden 25.juni- selve høydepunktet under Pride week. Man kan gå sammen med oss bak parolen «Idrettsglede for alle», eller under egen parole i paraden, men gjerne sammen med oss. Paraden går fra Grønland til Spikersuppa og vi oppfordrer alle idrettslag til å bli med og gå i sine drakter og utstyr, for å bli enda mer synlige. Kanskje en sykkelklubb vil sykle?   

Oslo Idrettskrets vil søke plass i paraden, så vi må få et anslag på hvor mange vi blir og evt. om idrettslag ønsker å stille med sykkel eller motorisert kjøretøy. Idrettslag må derfor fylle ut skjema innen 18.mai.

Trykk her for å gå til skjema.

 

Feire Pride i eget idrettslag

Vi oppfordrer alle idrettslag til å ha egne markeringer i idrettslaget. Ungdomsnettverket til Oslo Idrettskrets kommer gjerne til idrettslaget under Pride week (uke 25) for å løfte dette på sosiale medier og på Oslo idrettskrets sin hjemmeside. Ungdomsnettverket kan også ha mulighet andre dager i juni. Ta kontakt med sigridnestgaard.rod@idrettsforbundet.no. 

Emi Murakami
Emi Murakami
Rådgiver

Inkludering og Aktivitetsguiden