Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Lillehammers in Lausanne_1070blogg.jpg
Jens August Dalsegg, Linda Jacobsen, Thomas Bach, Runa Møller Tangstad og Sajandan Rutthira. Ungdommene fra Lillehammer-OL ønsker å påvirke IOC til å involvere flere ungdommer i fremtiden. Foto: Kate Anderson, Young Ambassador fra USA.

Slik ønsker vi å påvirke IOC

Vi ønsker økt fokus på ungt engasjement og lederskap! Med Lillehammer 2016 friskt i minnet håper vi våre anbefalinger fører til konkrete handlinger i idrettens mektigste organ - IOC.

Som en del av arven etter Ungdoms-OL ble vi invitert av IOC til å delta på IOCs Young Ambassador + Summit i Lausanne. På agendaen sto ungt engasjement, lederskap og utviklingen av fremtidens Ungdoms-OL. Sammen med andre unge ambassadører fra hele verden, en håndfull sosiale entreprenører og Den internasjonale olympiske komité (IOC) utvekslet vi ideer og erfaringer fra blant annet Ungdoms-OL på Lillehammer - et arrangement som virkelig har inspirert til innovasjon og nyskapning i Den olympiske bevegelse.

Det er ingen tvil, og det sier IOC selv, at Lillehammer 2016 klarte å knekke koden rundt ungdomsinvolvering. Sett i lys av IOCs moderniseringsreform, Olympic Agenda 2020, er dette riktig tidspunkt for å skape varige endringer.

Vi var derfor veldig klare overfor IOC-president Thomas Bach at IOC trenger minst én representant under 30 år i alle IOCs styrer og kommisjoner.

Vi ønsker også at IOC skal arrangere og gjennomføre, på årlig basis, et ungdomsforum for å overføre og utveksle ideer. Og det bør opprettes en database over unge ledere og deres prosjekter for å dele beste praksis på en god og enkel måte. Gruppens liste på anbefalinger overfor IOC er på hele 20 punkter – og alle får vi dessverre ikke plass til her. Til det er ungdommens engasjement for stort!

Vi fikk delta uten å ha tittelen «ungdomsrepresentant» i panna.

Ved å være med å påvirke skaper vi et eierskap uavhengig av alder – det var en av suksessfaktorene under Ungdoms-OL i Lillehammer. Der så vi effekten og gjennomføringskraften til yngre ledere i samspill med mer erfarne ledere. Vi tror et samspill på tvers av alder – kan skape nye underverk for idretten. Men for å få til det må vi få lov til å være med på Den olympiske leken.

Se for øvrig vår Manequin Challenge med IOC her