utstyr5.jpg

Utvidet frist: Skattefradrag for gaver

Idrettslag og særforbund som ønsker å benytte seg av ordningen med skattefradrag for gaver har frist månedsskiftet januar/februar 2017.

Ordningen gjelder for idrettslag/klubb og særforbund som er tilsluttet Norges idrettsforbund og som ønsker å benytte seg av ordningen med skattefradrag for gaver, i henhold til skattelovens §6-50.

- Det vil bli mulighet for ytterligere innberetning av korreksjoner/tillegg i månedsskiftet januar/februar. De som har glemt å rapportere får nå en ekstra mulighet til å innrapportere sine mottatte gaver. Det som blir registrert da kommer også med på den forhåndsutfylte selvangivelsen til giver, sier Morten Aarlia Torp, controller i NIF.

- Vi gjør oppmerksom på at korreksjonsinnberetningen er noe dyrere enn normal innberetning for de ti første giverne man registrerer (kr. 44,50 pr giver), sier Aarlia Torp.

Registrer laget på www.solidus.no
Bli kunde, og signer kontrakten som anvist, så vil dere motta informasjon om mulighet for å registrere i korreksjonsrunden når det åpnes for det.

Om skattefradrag for gaver
Privatperson eller organisasjon som gir gave til Idrettslag/klubb/ særforbund (mottaker) kan få fradrag i sin selvangivelse for gavebeløpet.

  • Det gis fradrag for gavebeløp, gitt i kalenderåret, fra kr 500 og inntil kr 25 000.
  • Det kan ikke være gitt noen form for motytelse for gaven.
  • Gaven må være en pengegave.
  • Gavemottaker må rapportere data (se punktet nedenfor vedr. rapportering).

Mottaker er pliktig til å samle inn korrekt data om giver og rapportere inn dette i korrekt form. Hvis innrapportering ikke skjer i henhold til vedtatt praksis har NIF dessverre ingen ressurser til å innhente de lovpålagte opplysninger.

Les mer om hvordan ditt idrettslag / særforbund går frem for å få skattefradrag.