Hofmo612.jpg

Et liv i idrett og politikk

Han var med på å grunnlegge Norsk tipping, Norges Idrettshøgskole og Norsk Folkehjelp. Arbeidet hans resulterte OL i 1952, i store nasjonalanlegg som Bislet Stadion, Holmenkollbakken og Jordal Amfi. Nå er biografien om en av Norges fremste byråkrater ute.

Rolf Hofmo er arbeidergutten som med få års skolegang ble en av historiens mest vellykkede embedtsmenn. Som kommunepolitiker var han initiativtaker og drivkraften bak OL i Oslo i 1952, sikringen av Ekebergsletta, Voldsløkka og Friggfeltet til idrett og rekreasjon, og realiseringen av Frognerbadet og Munchmuseet på Tøyen.
- Få byråkrater har hatt en gjennomføringskraft som Hofmo. Resultatene av hans arbeid finnes over hele landet i form av hundrevis av svømmehaller, idrettsanlegg, lysløyper og samfunnshus.
- Rolf Hofmo var en av de store samfunnsbyggerne av det moderne Norge. Med sin innsats for landet tilhører han en viktig del av norsk etterkrigshistorie, sa forfatter Arne Kvalheim, under boklanseringen på Bislet Stadion i dag.

Egenrådig og sta
Rolf Hofmo var en av de største. Han var også en meget spesiell person, og en kan godt bruke karakteristikker som egenrådig, sta og kranglevoren om han. Han ønsket, ville og fikk som oftest rett. Hvem var han, og hvordan var det mulig for en slik mann å få utrettet så mye?
- Biografien viser tiden og tidsånden han levde og virket i – en ikke ubetydelig faktor for hans mulighet til å kunne gjennomføre sine prosjekter og med resultater som vi stadig omgir oss med.

Saken fortsetter under bildet. 

Oddvar Johan Jensen, 2. visepresident, og Tom Tvedt, idrettsspresident, fikk gleden av å møte forfatteren Arne Kvalheim som har skrevet biografien om Rolf Hofmo. Foto: Geir Owe Fredheim 

En fascinerende historie
Norges idrettsforbund ved idrettspresident Tom Tvedt og 2. visepresident Oddvar Johan Jensen, var til stede på boklanseringen. 
- På vegne av norsk idrett må jeg få si hjertelig takk til forfatteren Arne Kvalheim, startet Oddvar Johan Jensen.
- Jeg har lest boken i høytrykk i to dager og min oppsummering er at det er meget fascinerende historie. Man mister nesten pusten når man leser en slik bok som dette, fortsatte Jensen.
- Det er får mennesker som både har teoretisk innsikt og samtidig er en handlekraftig. Hofmo hadde begge deler. Hans mange roller tilsa at Hofmo hadde mange hatter – men Hofmo hadde derimot bare én hatt – og den passet i mange sammenhenger, oppsummerte 2. visepresident Oddvar Johan Jensen.