1dag_lysgaardsbakken.jpg

Hele verdens øyne rettet mot Lillehammer!

Vi tok pulsen på Tomas Holmestad, administrerende direktør i Lillehammer 2016, én dag før det braker løs i Lysgårdsbakken.- Uansett hva som skjer de neste 11 dagene så har Ungdoms-OL på Lillehammer vært en suksess, sier han.

Om én dag og noen timer braker det løs med åpningsseremoni. Fredag kveld vil 13.500 forventningsfulle tilskuere være samlet i Lysgårdsbakken for å ta del i åpningen av det som blir Norges største idretts- og kulturarrangement for ungdommer noensinne. Det blir et sterkt øyeblikk – det vet han allerede nå.

- Jeg tror det blir et veldig emosjonelt øyeblikk for meg, og jeg tror det vil komme noen tårer. Vi har lagt ned så mange timer med arbeid, diskusjoner og tanker i Ungdoms-OL at det blir helt rått å komme igang, sier Holmestad.

Hele verdens øyne er rettet mot Lillehammer. 80 land kommer til å sende fra åpningsseremonien - mange av dem direkte – blant annet en av Frankrikes største tv-stasjoner. Det samme gjør NRK 3. 
- Jeg håper at jeg greier å nyte øyeblikket selv om jeg nok kommer til å tenke på alt som kan gå galt. Nå seiler skuta og den kommer til å seile aldeles strålende.

Tomas Holmestad, administrerende direkte i Lillehammer 2016, er klar som et egg f or å komme igang! Foto: Lillehammer 2016

Været har ikke helt vært på arrangørens side de siste dagene. Heldigvis er værmeldingen for den neste uka meget god.
- I går dro jeg ut og kjøpte 250 ruller med Smil for å oppmuntre våre frivillige. Jeg tror jeg snakket med 300-400 personoer i løpet av dagen som jobbet med å ta igjen de tapte timene da det regnet og blåste som verst, forteller Holmestad.

Nå er arenaene klare og Holmestad påstår at de ser bedre ut i dag enn de gjorde i 1994.
- Best av alt er at alle gleder seg. Uansett hva som skjer de neste 11 dagene så har Ungdoms-OL vært en suksess, sier Holmestad.

Han utdyper
- For hva er suksessen for et Ungdoms-OL? Det dreier seg ikke om fulle tribuner eller flotte tv-bilder. Det dreier seg om å engasjere, involvere og motivere en ny generasjon på frivillighetssiden, ledersiden og utøversiden. Og alt dette har vi allerede fått til. Jeg møtte noen av de norske hockeyspillerne og de sa bare; «Tusen, tusen takk. Det å få være her er så stort og betyr så utrolig mye for oss. Det kommer til å bli en helt vanvittig kul opplevelse», forteller Holmestad.

Startet i august 2012
Holmestad begynte å jobbe med Ungdoms-OL i august 2012 og tok over som administrerende direktør i juli 2013. I dag har han ansvaret for 140 ansatte med en snittalder på 34 år.
- Alle er superenergiske og gleder seg til å komme i gang. Jeg tror de neste 11 dagene blir selve glasuren på kaka – og den glasuren kommer til å bli utrolig pen – rett og slett for det fantastiske arbeidet som er lagt ned er så bra.

Han sover godt om natten – og nå er det bare én natt igjen til det hele starter.
- Den største frykten min for øyeblikket er at om 11 dager så er alt dette over. Det er litt trist å tenke på. Men det er jo dette det handler om også. Da er arrangementet over, men alle de ungdommene som vi har inspirert og utdannet gjennom dette prosjektet har da 40-50 år å gi tilbake til idretten – og høste fruktene av det som har skjedd de siste årene – og de siste 10 dagene.

La lekene begynne!