pyeongchang_logo.jpg

Ett år til Paralympics

I dag er det nøyaktig ett år igjen til Paralympics i PyeongChang i Sør-Korea. Norges Chef de Mission, Cato Zahl Pedersen, er akkurat tilbake fra et besøk og OL- og Paralympicsbyen. Han er imponert av forberedelsene og entusiastisk på vegne av troppen.

- Nå har vi fått en grundig gjennomgang der nede og fått besøkt alle arenaer som skal brukes under lekene. Arrangøren er allerede ferdig med de fleste arenaene, og det ser imponerende ut. Alt er topp standard og tilpasset samtlige moderne tilgjengelighetskrav, så nå er det bare å glede seg, sier Zahl Pedersen.

Paralympics-troppen nærmest dobler målet
Den norske troppen til Paralympics vil være på 30 utøvere som skal delta i seks ulike idretter; para-langrenn, para-skiskyting, para-ishockey, para-curling, para-alpin og para-snowboard – hvor sistnevnte er ny i norsk sammenheng. Cato Zahl Pedersen sier de nærmest dobler målsettingen i forhold til lekene i Sotsji. - Vi mener det er realistisk å kjempe om syv medaljer – som også er tettere på vårt maksimale potensiale, forteller Zahl Pedersen.

Han mener resultatene for inneværende sesong taler mye for at de skal klare målsettingen i Paralympics.
- Så langt har vi veldig mange pallplasseringer i World Cup i langrenn. Para-curlinglaget er bedre rustet og har fått ny trener og para-ishockey har vokst veldig de siste årene og vil naturlig være med å kjempe om medalje.

Norges landslag i Para-Curling spiller akkurat nå VM i Paralympics-arenaen i Gangneung, og ligger på 4. plass etter å ha slått Canada 9-2. - Nå krysser vi fingrene for sluttspillet, sier Zahl Pedersen. VM kan du følge direkte her: http://www.worldcurling.org/wwhcc2017/livescores
Følg landslaget i rullestolcurling på Facebook: https://www.facebook.com/pg/tnwcc/

Også landslaget i Para langrenn og skiskyting er for tiden i PyeongChang for å konkurrere og teste løypene. Det samme gjelder for alpint, der norske Jesper Saltvik skal være der til den 18.mars og kjører fullt konkurranseprogram med alle disipliner. Paralympic.org har akkurat laget en fin reportasje om norske Eirik Bye, som med ledsager Arvid Nelson er klare for konkurranser ett år før det virkelig gjelder: "Derfor elsker jeg langrenn" https://www.paralympic.org/news/three-reasons-why-eirik-bye-loves-skiing
Følg landslagene i langrenn og skiskyting for siste nytt fra Sør-Korea: https://www.facebook.com/paralandslaget/ og https://www.facebook.com/pg/skiforbundetfh/

Kjelkehockeylandslaget har akkurat sikret seg sølvmedaljer fra en vennskapsturnering i Torino, etter å ha tapt finalen mot Canada. De skal spille VM som gir kvalifisering til Paralympics senere i år i den samme hallen som skal huse Paralympics om ett år. VM starter 11. april og kan følges her: https://www.paralympic.org/gangneung-2017
Følg det norske kjelkehockeylandslaget: https://www.facebook.com/kjelkehockey/?fref=ts

Snowboardkjører Kristian Moen fra Funkis Snowboard er dessverre ute med skade for tiden, men er ventet å komme sterkt tilbake i god tid for oppkjøring til Paralympics.

En foreløpig oversikt over Norges potensielle deltagere til Paralympics 2018:
•ParaHockey 1 lag (17 utøvere) Kvalifisert hvis blant de 5 beste i VM april 2017
•ParaCurling 1 lag (5 utøvere) Kvalifisert ved deltakelse i VM mars 2017
•ParaSnowboard 1 mann Kristian Moen Blant de 8 beste på World Ranking List pr mai 2017 (nr 6 i dag)
•Para Alpin 1 mann Jesper S. Pedersen Minst 1 utøver fra hver nasjon som er med i WorldCup.
•ParaBiathlon 2 menn Nils-Erik Ulset og Trygve Toskedal Larsen
•ParaCrossCountry Kvinner: pt landslagsutøvere Birgit Skarstein og Anne Karen Olsen, i tillegg er det potensielle utøvere i rekruttlandslaget. Herrer: landslaget v. Eirik Bye og ledsager Arvid Nelson, Håkon Olsrud, Trygve Toskedal Larsen, Nils Erik Ulset, i tillegg til mulige utøvere fra rekruttlandslaget.

PyeongChang er et fylke i provinsen Gangwon i Sør-Korea og ligger på 800-1000 meter over havet. Pyeongchang ble tildelt lekene i 2011 etter å ha søkt to ganger tidligere. Pyeongchang blir det tredje asiatiske arrangørstedet for Vinter-OL etter de to japanske byene Sapporo og Nagano. Pyeongchang arrangerte VM i skiskyting i 2009.

Paralympics i PyeongChang
•9. – 18. mars 2018
•Ca. 50 deltakerland
•670 utøvere
•Seks idretter - seks grener – 80 konkurranser
•4 arenaer og én Olympisk Stadion for Åpnings- og avslutningsseremoni

Les mer om OL og Paralympics 2018 på de offisielle sidene https://www.pyeongchang2018.com/en/index

 

 

 

 

 

Følg Team Norway