IMG_8266.jpg

Elleve nye representanter for norsk idrett i Afrika

I helgen reiste årets kull med idrettsfredskorpsere til Zambia. I de neste 10 månedene skal de bidra med sin idrettsfaglige kompetanse på skoler, i idrettslag og i lokalsamfunn i det sørlige Afrika.

Idrettens fredskorps sender i år ut elleve idrettsfrivillige som skal være med på å sette preg på norsk idretts internasjonale engasjement i Zambia, Botswana og Malawi.

- Jeg er stolt og setter stor pris på at jeg kan være med og prege norsk idretts utviklingsarbeid. Idrett har en enorm betydning for meg, så kombinasjonen å kunne være til hjelp samtidig som jeg selv lærer, er som å skyte gullfuglen, forteller Haakon Schiøtz (22), som skal jobbe i NIFs partnerorganisasjon, Malawi National Sport Council.

Bli bedre kjent med våre idrettsfredskorpsere her.

Siden 1997 har nærmere 300 norske idrettsungdommer deltatt i utvekslingsprogrammet Idrettens fredskorps i regi av Norges idrettsforbund (NIF). Idrettens fredskorps er en del av norsk idretts internasjonale arbeid og er tuftet på idrettens grunnverdier; glede, fellesskap, helse og ærlighet.

- Et privilegium

Kristina Antal (25) fra Oslo gleder seg til å oppleve noe helt nytt - og bli kjent med en ny kultur og nye mennesker. 25-åringen skal bidra med sine idrettserfaringer fra idretter som capoeira, svømming og turn i NIFs partnerorganisasjon Response Network i Livingstone, Zambia.

- Det å være blant de elleve idrettsfredskorpserne er et privilegium. Samtidig tenker jeg at jeg har et ganske stort ansvar når jeg skal representere norsk idrett internasjonalt - og at det vi skal gjøre er kjempeviktig, legger hun til.

Forventninger 

- Jeg tror at disse 10 kommende månedene vil gi oss en unik mulighet til å bli kjent med oss selv på en helt ny måte, utveksle verdier og erfaringer i et møte med en ny kultur og forstå idrettens betydning i en annen kontekst. Jeg tror og håper at arbeidet mitt kan være med og gjøre en forskjell, sier Raymond Bommen (26) fra Skoppum.

Han legger til at han gleder seg til å ta med seg de gode idrettsopplevelsene han har fra Ørn Kristiania med seg til Zambia.

Idretten som brobygger

Idrettsutvekslingen innebærer sosialt samvær, sportslig felleskap og nye bekjentskaper på tvers av kulturer.

- Idretten på sitt beste er et unikt virkemiddel for å bygge broer mellom mennesker og kulturer. Denne fantastiske gjengen på elleve vet vi har mye å bidra med hos våre partnere i Sør, sier koordinatoren for Idrettens fredskorps, Ketil Husøy.

Disse er årets Idrettsfredskorpsere:

Raymond Bommen
Svein Helge Liknes
Kristina Antal
Steffen Dalheim
Julie Berg
Haakon Schiøtz
Benedikte Ridderholt
Sandra Holgersen
Eirin Berg
Sofie Rasmussen
Gina Bakke Bolstad

Les mer om Idrettens fredskorps her.