Foto: Erik Ruud
Foto: Erik Ruud
15
okt
2022

NIFs anleggs- og idrettsrådskonferanse

Arrangør: Norges idrettsforbund
Sted: Scandic Oslo Airport Hotel, Gardermoen
Start: 15.10.2022 09:00
Slutt: 16.10.2022 13:00

Norges idrettsforbund inviterer til anleggs- og idrettsrådskonferanse på Gardermoen lørdag 15. og søndag 16. oktober. I tillegg inviterer vi i samarbeid med Viken idrettskrets til en anleggsbefaring på ettermiddag fredag 14. oktober.

Hovedtemaene på konferansen vil være:

  • Hvilke anlegg trenger vi i framtiden, og hvordan skal vi samarbeide for å få etablert nye anlegg?
  • Norsk idrett og veien videre – hva er idrettens viktigste utfordringer, og hvilke mål skal vi ha fremover?
  • Hvordan styrke idrettsrådenes rolle i internt i idrettsorganisasjonene og i lokalsamfunnet?

Det blir mange spennende foredrag, gruppearbeid, paneldiskusjoner og spørretime hvor idrettsstyret svarer på dine spørsmål.

Blant innledere og foredragsholderne er kulturministeren Anette Trettebergstuen. Hun kommer og snakker om statens idrettspolitikk og hvordan de ønsker å legge til rette for idretten.

Tore Christiansen, mannen bak Stavanger Oilers hockeysuksess, vil snakke om hvordan vi kan utfordre oss til å tenke annerledes i planlegging og bygging av idrettsanlegg.

Tidligere kringkastingssjef og nå nyansatt administrerende direktør i Norsk Tipping AS, Thor Gjermund Eriksen, vil snakke om pengespillmarkedet, ansvarlighet og utsiktene fremover.

Idrettspresident Berit Kjøll vil innlede til gruppearbeid og etterfølgende paneldiskusjon om idrettens utfordringer og fremtidige mål.

Leder for NIFs idrettspolitiske avdeling og tidligere lokalpolitiker og statssekretær Frida Blomgren vil snakke om hvordan du kan få gjennomslag for dine saker i møte med politikerne.

Det vil bli foredrag om idrett og bærekraft, behovsanalyser og prosjektgjennomføring, og det blir presentasjon av spennende flerbruksanlegg, i tillegg til mye mer.

– Det er lenge siden NIF har arrangert både en anleggskonferanse og en idrettsrådskonferanse, sier idrettspresident Berit Kjøll.

– Det passer fint å samle flest mulig tillitsvalgte til denne konferansen nå når idretten er i gang igjen etter covid-19-periodene. Jeg gleder meg til å treffe dere alle og få høre om hva dere mener er bra og dårlig i norsk idrett, og hvilke utfordringer dere ser fremover, og ikke minst høre om hvilke forslag til løsninger dere har. Sammen skal vi sørge for at idrettsbevegelsen har gode rammevilkår, og at vi finner gode bærekraftige løsninger for fremtiden slik at enda flere velger å bli med i fellesskapet i idrettslagene, sier en engasjert idrettspresident.

Konferansen arrangeres på Scandic Oslo Airport Hotel og starter opp lørdag 15. oktober 09.00 og avsluttes søndag 16. oktober 13.00. For de som har anledning, blir det i tillegg en egen anleggsbefaring fredag 14. oktober kl. 14.00, hvor vi blant annet besøker innendørsanlegget Snø. Vi vi planlegger å være tilbake på hotellet klokka 19.00 for samling og felles middag.

Detaljert program og informasjon om påmelding kommer i løpet av juni.

Vel møtt!