Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

 

Idrettens kvinnedag

11_21_NIF_Idrettens kvinnedag_612x373nedskalert.jpg
Sted: Digital konferanse (lenke kommer)
Start: 08.03.2021 11:30 Slutt: 08.03.2021 12:45

Hvordan sikre 40 % kvinner i ledende posisjoner i norsk idrett innen 2023?

Velkommen til Idrettens kvinnedag 8. mars kl. 11.30–12.45 – som i år blir arrangert som en digital konferanse. Delta og hør bl.a. idrettspresident Berit Kjøll, viseadmiral Louise Kathrine Dedichen og kirurg og gründer Marie Louise Sunde.

Louise Kathrine Dedichen er en norsk militær sjøoffiser med viseadmirals grad. I juni 2019 ble hun utnevnt til viseadmiral og sjef for militærmisjonen i Brussel – og hun ble historisk som den første kvinnen i NATOs militære råd. Tidligere har Dedichen blant annet vært sjef for Forsvarets høgskole.

Marie Louise Sunde er kirurg, gründer og foredragsholder, og de siste årene har hun vært en tydelig stemme i diskusjonen rundt kvinner og ledelse. I 2015 startet hun #HunSpanderer sammen med Isabelle Ringnes, og som et resultat har Sunde vært invitert både til Michelle Obamas likestillingskonferanse og som hovedtaler i FN.

Vi kommer tilbake med fullt program så fort det er klart! Lenken til arrangementet vil også publiseres her. 

Hvorfor arrangerer vi Idrettens kvinnedag?
Den internasjonale kvinnedagen angår i høyeste grad idretten også, og i 2018 arrangerte vi for første gang Idrettens kvinnedag. Dagen er viktig for å sette søkelys på den kjønnsubalansen som finner sted blant toppledere i norsk idrett. Idrettens kvinnedag er også viktig for å dele det gode arbeidet som gjøres på dette området av flere organisasjonsledd, og den er viktig for å utfordre oss til å jobbe videre med problematikken. I år ønsker vi hjelp fra eksterne organisasjoner som har jobbet godt med dette området – og da spesielt ved å se på kulturelle og strukturelle mekanismer.

Lenke til Facebook-arrangementet.