Foto: Lasse Ibsen Thun / NSI
Foto: Lasse Ibsen Thun / NSI

Gjentar suksessen med mentorprogram for unge ledere

Norges idrettsforbund og Norges studentidrettsforbund søker et nytt kull til mentorprogrammet for unge ledere i norsk idrett. Søknadsfrist er 9. august.

Vi lyser ut 20 plasser til ambisiøse og engasjerte personer mellom 19-29 år fra særforbund eller idrettskretser, som ønsker å utvikle seg i lederrollen innenfor idretten.

Mentorprogrammet skal legge til rette for at unge ledere i norsk idrett får en arena for kompetanse om idrettens organisering, personlig utvikling, faglig påfyll og nettverksbygging på tvers av bakgrunn, roller og kjønn.

Vi søker derfor etter dyktige kandidater mellom 19 og 29 år som:

  1. Har et verv* i særforbund/idrettskrets.
    *Programmet retter seg primært mot tillitsvalgte, men administrativt ansatte kan ved særskilte tilfeller bli vurdert.
  1. Har ambisjoner om videre lederengasjement innenfor idretten på lang sikt.

Programmet består av en kombinasjon av faglig påfyll, refleksjon, praktisk ledererfaring og støtte av mentor – og innebærer deltakelse på fem samlinger, hvor to av dem foregår digitalt. Det forutsettes at kandidaten kan delta på alle samlingene.

Se mer informasjon i denne invitasjonen.

– Gjennom mentorprogrammet har jeg lært mer om meg selv, mine styrker og hvordan jeg kan bruke mine styrker til å lede andre. Samtidig får man en fantastisk god mentor, som er en støttespiller og god sparringspartner. Mentorprogrammet er en fantastisk arena, hvor man møter mennesker som sitter i lignende verv. Jeg er utrolig takknemlig for at jeg fikk lov til å være med på mentorprogrammet. Det har definitivt gjort meg til en bedre person, samtidig som jeg har fått et bredere nettverk og en større forståelse av norsk idrett som en helhet, sier Malin Øiseth, mentee 3. kull og nestleder breddeutvalget i Norges Fotballforbund.

Trenger mentorer
Til mentorprogrammet trenger vi også 20 nye og motiverte mentorer.

Se mer informasjon i denne forespørselen.

–  Å få være mentor i to runder har utfordret meg på måter få andre har gjort. Jeg vil derfor si at relasjonen i høyeste grad har bidratt til refleksjoner og utvikling som både mentee og mentor har stort utbytte av. Og for norsk idrett blir det da vinn-vinn! sier Tage Pettersen, mentor 3. kull og president i Norges Ishockeyforbund. 

DSC01124 kopi.jpg
Foto: Lasse Ibsen Thun / NSI