Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Om løsningen

Idrettens betalingsløsning er en plattform for sikker og effektiv betaling over nett og mobil til konkurransedyktige priser. Betalingsløsningen tilbys som en del våre sentrale systemer (Min idrett, KlubbAdmin, Idrettens medlemssystem, SportsAdmin, IdrettsKurs og TurneringsAdmin), men kan også integreres med tredjepartsløsninger. Forutsetningen er at man benytter Idrettens ID som identifiseringsløsning og har en integrasjonsavtale med NIF. Idrettens betalingsløsning er utviklet av Norges idrettsforbund i samarbeid med Buypass.

 

Vi tilbyr en komplett og helhetlig løsning for idrettens organisasjoner. Med Klubbadmin og Min Idrett forenkles hverdagen for medlemmer og tillitsvalgte i idrettslagene. Utøvere og foreldre får oversikt over alle aktiviteter og medlemskap kan gjøre påmelding og betaling fra nett eller mobilapp. For klubber og tillitsvalgte reduseres tiden som går med til administrasjon, og en mer effektiv og sikker håndtering av betalinger knyttet til medlemskap og aktiviteter. Særforbund øker servicegraden gjennom å kunne tilby lisens-, overgang- og arrangementsbetalinger online. Det samme gjelder betalinger for påmeldingsavgifter til kurs. Med Buypass Payment Manager får organisasjonenen hele tiden oversikt over alle innbetalinger og betalingsgebyrer på de ulike kontoer gjennom et nettbasert administrasjonssystem. Der har man også mulighet tli å foreta tilbakebetalinger og overføringer, samt rapporteringsmuligheter.

 

Kom i gang

For å kunne benytte Idrettens betalingsløsning trenger organisasjonen (klubben) en brukerstedsavtale med Buypass.

Opprett avtale som idrettskrets eller særforbund: Denne avtalen opprettes i SportsAdmin under menyvalget Organisasjon -> Betalling. Her skal du gjøre tre ting:

Opprett avtale som idrettslag/klubb: Denne avtalen opprettes i KlubbAdmin under menyvalget Fakturering > Innstillinger > Brukerstedsavtale eller adresse: https://www.buypass.no/mrc/
Her skal du gjøre to ting: 

 1. Registrer informasjon om organisasjonen din
 2. Signere brukerstedsavtale digitalt med BankID.

Du trenger:

 • Organisasjonsnummer (dersom det ikke allerede er registrert i SportsAdmin)
 • Navn og kontaktinfo til en person som skal ha administratorrettigheter i Buypass Payment Manager.
 • Bankkontonummer

Avtalen må signeres av en person som har en formell rolle i organisasjonen (må samsvare med informasjon fra Brønnøysundregisteret). Søknadsdokumentene kan sendes elektronisk eller med vanlig post. Buypass Kundeservice vil gå igjennom og godkjenne søknaden manuelt, og vil passe på at du får god informasjon om status og progresjon. Når søknaden er godkjent vil du få en SMS og en e-post som bekrefter dette. Trenger du hjelp kan du kontakte Buypass Kundeservice på tlf 22 70 13 00.

Dokumentasjon og veiledning for BPM
Tips til avstemming mellom KlubbAdmin og Buypass

 

Hvem kan bruke løsningen?

Lovverket krever at den organisasjonen som skal motta betalinger er registrert i Brønnøysundregistrene og har et gyldig organisasjonsnummer. I praksis betyr det følgende organisasjonsformer:

 • Idrettslag og klubber (*)
 • Idrettsråd
 • Idrettskretser
 • Særforbund
 • Særkretser

(*) I fleridrettslag er det selve idrettslaget som defineres som det juridiske objektet og de ulike aktivitetsgruppene må derfor samles inn under samme avtale som klubben. Ta kontakt med ditt idrettslag dersom din gruppe har behov for å ta i bruk løsningen.

Idrettens betalingsløsning har svært konkurransedyktige betingelser med garanterte oppgjør. Vi tilbyr kortbetaling på mobil, nettbrett og PC (VISA/MasterCard/Vipps) og fakturabetaling med KID-nummer/ eFaktura i bank/nettbank. Det er gratis å bruke alle idrettens sentrale IT-systemer og Buypass Payment Manager - du betaler kun for bruk av fakturerings- og betalingsløsningene.

1. november ble prismodellen endret, og vi lanserer Idrettsandelen hvor idrettslaget får 10% av provisjonsavgiften tilbakebetalt!

 • 10% av provisjonsavgiften går tilbake til idrettslaget via Idrettsandelen
 • Vipps, Visa og MasterCard på nett: 2,99% provisjonsavgift
 • Fakturaavgift på kr. 14 per faktura inklusive e-faktura og fakturahotell
 • Ingen faste månedsavgifter
 • Ingen oppstartskost

Ofte stilte spørsmål - Les mer her

I Buypass Payment Manager har alle klubber fått opprettet en ny konto med navnet "Kickback". All Kickback transaksjoner vil gå inn på denne kontoen. Hver klubb må selv definere hvilken konto beløp skal overføres til og etter hvilket intervall.