Kajakkpadling i Oslo kajakklubb er et av tilbudene
Kajakkpadling i Oslo kajakklubb er et av tilbudene

Klart for tidenes idrettssommer i Oslo

500 aktivitetsuker på 8 uker! 2.000 arbeidsuker for ungdom. Tilbud til minst 20.000 barn og unge. 3000 barn skal lære å svømme. Alt takket være engasjementet i 80 idrettslag.

Det er mange som har vært bekymret for byens barn og unge når vi nå går inn i en sommerferie som lå an til å bli sjeldent stille. Fritidstilbud og sosiale nettverk har vært fraværende lenge, og idrettslag har hatt utfordringer med å komme skikkelig i gang igjen. Frykten for frafall oppfattes som den største utfordringen for idrettslagene våre. – Derfor utfordret vi byrådet til ekstra kommunal støtte slik at idretten kunne fylle sommeren med aktivitet. Barna trenger idretten og idretten trenger barna. Da kan vi ikke vente enda to måneder før idrettstilbudet er tilbake, sier generalsekretær i idrettskretsen, Magne Brekke.

20.mai utfordret vi alle våre idrettslag og særidretter til krafttaket «sommeridrett for alle». – Vi hadde håp om å kunne legge til rette for 200 aktivitetstilbud ila sommeren, men var spent på hva som faktisk var mulig å organisere på så kort tid, sier Brekke. - Men responsen har vært helt formidabel. Vi fikk 596 søknader fra 90 idrettslag og har gitt tilsagn om støtte til 80 idrettslag med 514 aktivitetsuker til sammen. I de deler av byen hvor idrettstilbudet trengs aller mest vil det være allsidige tilbud hele sommeren. I tillegg vil våre svømmeklubber sørge for at 3.000 barn lærer å svømme.

- De siste ukene har vi vært vitne til kreativitet, engasjement og samarbeidsvilje blant våre idrettslag som virkelig varmer og gleder. Dette er dugnadsinnsats og samfunnsansvar av første klasse, og viser hvilken genuin vilje det er i idrettslagene til å finne gode løsninger og bidra for nabolaget.

Vi har planlagt dette sommerprosjektet med en ørliten usikkerhet knyttet til bystyrets endelige budsjettbehandling, men er desto gladere for budsjettenighet nå er på plass, sier Brekke. - Vi er takknemlige for at byrådet trodde på ideen vår, og enda mer takknemlige for at så mange idrettslag grep muligheten og vil fylle sommeren med idrettstilbud til det beste for byens barn og unge.