bua_siste612.jpg

Nå er det enda enklere å låne gratis idrettsutstyr

BUA-ordningen, som tilbyr alle idrettslag gratis utlån av sportsutstyr, har gjort det enda enklere å se hvor man kan låne utstyr, hva man kan låne, størrelser og tilgjengelighet. Sjekk ut din lokale BUA-ordning nå!

Utstyrsordningen BUA gjør det mulig å låne gratis sports- og fritidsutstyr. Ordningen er åpen for alle, og er et tiltak for å redusere økonomi som barriere i idrettsdeltakelse. Dette er en unik mulighet til å gi barn og unge muligheten til å være fysisk aktive etter eget ønske og behov. Nå kan du enkelt se hvor du kan låne telt, sykkel, skateboard, snowboard, alpinski, langrennsski, skøyter og mye mer.

Daglig leder i BUA, Monica Vogt, forteller om gode tilbakemeldinger etter lansering av ny nettside.
- Vi ser at flere tar turen innom for å låne, når det ikke er fare for å gjøre bomtur. Flere er blitt oppmerksomme på muligheten for å låne utstyr, og mange er overrasket over god variasjon og bra kvalitet på utstyret som lånes ut.

Stor pågang

-Vi har lånt ut nesten 80 000 utstyrsenheter så langt i år, og vinteren er høysesong. Det er blitt veldig populært å låne, så det lønner seg å være tidlig ute, oppfordrer Vogt. Adresse, åpningstider og utstyr finner du på hjemmesidene, sier Vogt.

Hvordan låner du utstyr fra BUA?

  • Hvem kan låne utstyr?

Utstyret er først og fremst ment som et gratis tilbud for barn og unge i kommunen, men dersom det finnes nok tilgjengelig utstyr som passer, kan alle låne, også voksne. 

  • Hvor kan jeg låne utstyr?

Det finnes BUA-ordninger over hele Norge. Finn din nærmeste BUA-ordning her.

  • Hvor lenge kan jeg låne utstyret?

Som hovedregel kan utstyret lånes i inntil en uke, og det er viktig at utstyret leveres tilbake innen avtalt tid.

  • Kan jeg låne flere ulike typer utstyr samtidig?

Nei, du kan kun låne til en aktivitet av gangen. Dette fordi vi skal kunne låne ut til flest mulig, og at utstyret skal være mest mulig i bruk.

  • Hvem kan låne utstyr?

Ansvarlig låntaker må være en person over 18 år med bostedsadresse i Norge, gjerne barnets forsørger. Det kan også være lærere, institusjonsansatte og lignende som låner utstyr til barn de har ansvar for, men for at barnet skal kunne låne igjen på egenhånd må det registreres som medlåntaker. Dersom barnet ikke er registrert som medlåntaker og skal låne igjen, må det ha med seg den samme, eller en ny ansvarlig låntaker.

  • Hvordan registrere seg som låntaker?

For å registrere deg som låntaker kan du gå til din lokale BUA eller lage din egen låneprofil her. Alle som låner utstyr i BUA-ordningen må registreres i utlånssystemet med navn, telefonnummer, e-post, fødselsnummer og postadresse.

Hva er BUA?

BUA er en nasjonal forening som ble etablert i 2014 og som jobber for at barn og unge skal få mulighet til å prøve flere og mer varierte aktiviteter. Målet er å samle alle utstyrsordninger under en felles paraply og utvikle et nasjonalt utstyrsbibliotek, som gjør det enklere for barn og unge å delta i fysisk aktivitet, idrett og friluftsliv. Formålet er å bidra til inkludering og økt deltakelse i helsefremmende aktiviteter for barn og unge uavhengig av sosioøkonomisk status.

Se også følgende nyhetssaker: