Noen av de unge lovende som mottok idrettsstipend fra Oslo kommune av Ordføreren (Foto: Oslo kommune/Sturlason)
Noen av de unge lovende som mottok idrettsstipend fra Oslo kommune av Ordføreren (Foto: Oslo kommune/Sturlason)

Prisdryss over Osloidretten

Tirsdag kveld var det tid for årets seremoni i Oslo rådhus der Oslo kommune feiret Osloidretten. Kommunens idrettsstipend ble delt ut og årets ildsjel, årets idrettslag, medaljevinnere fra VM og gullvinnere fra EM og idrettslag som fyller 100 år ble hedret.

Ordfører Marianne Borgen ønsket velkommen og hadde regien under den årlige festkvelden for Osloidretteb i Oslo rådhus. - Med idrettsprisene vil Oslo kommune hedre alle de som hver dag gjør en kjempeinnsats for Osloidretten. Prisene går til lokale helter som ved å skape inkluderende møteplasser for alle, bidrar til samhold i lokalmiljøet og legger til rette for at barn og unge får oppleve idrettsglede, sier Borgen.

Årets ildsjel 2017 i Oslo ble Helge Sæther fra Frigg fotball. Gjennom hardt arbeid i over 20 år har Helge Sætjer tatt jentefotballen i Frigg fra noen få til mange aktive, står det i begrunnelsen for tildelingen.

«Han er og har vært krumtappen i Friggs arbeid med jente- og kvinnefotball. Han er den som alltid tar i et tak og stiller opp. Helge sier aldri nei.»

Bildet: Årets ildsjel i Oslo, Helge Sæther fra Frigg Fotball sammen med nestleder i Oslo Idrettskrets, Nils Johan Waldenstrøm. Foto: Oslo kommune/Sturlason)

Idrettslaget Lyn Ski fikk prisen som årets idrettslag. Oslo idrettskrets fremhever i begrunnelsen at Lyn Ski har jobbet målrettet for å bli en inkluderende aktivitetsskaper i lokalmiljøet, med et tilbud til alle uansett nivå og ambisjoner: Det stilles klare krav og forventinger til både utøvere og foreldre. Alle må bidra til at klubben etterlever sin visjon om et hyggelig miljø preget av en inkluderende kultur, uavhengig av ambisjon og prestasjonsnivå.

Bildet: Årets idrettslag, Lyn Ski, sammen med direktør for Bymiljøetaten, Gerd Robsahm Kjørven. Foto: Oslo kommune/Sturlason)

Under prissermonien ble det også delt ut ti idrettsstipend til unge lovende utøvere fra Oslo og delt ut pris til 24 utøvere som i 2017 hadde tatt gull i EM eller medalje i VM. 

  • Se pressemeldinger med begrunnelser her
  • Se oversikt over æresprismottakere her.
  • Se begrunnelse for stipendmottakere her.
  • Se bilder fra sermonien her