Foto: Oslo kommune/Sturlason
Foto: Oslo kommune/Sturlason

IF Frøy årets idrettslag

Sykkelklubben IF Frøy er tildelt prisen som Årets idrettslag i Oslo. Utmerkelsen ble delt ut under kommunens årlige festaften for Osloidretten.

-  Jeg er stolt, og aller mest på vegne av alle våre medlemmer. At en sykkelklubb blir utnevnt til Årets Idrettslag blant 650 andre klubber i kommunen, er en anerkjennelse både til IF Frøy og til sykkelsporten, sier klubbleder Morten Winsnes til klubbens hjemmesideHan representerte klubben i rådhuset sammen med nestleder Arne Hanssen, leder for terrenggruppen Nina Malme Gulbrandsen og Peder Lid-Strand (9) og Ole Edvard Tangen Risheim (8). 

Talen til IF Frøy holdt av divisjonsdirektør Kjetil Storaas Hansen i Bymiljøetaten lød som følger:

IF Frøy ble stiftet 1.10.1928 og er blant landets største sykkelklubber med ca 750 medlemmer. Frøy driver både på landevei og i terreng, og har base i Oslo øst, Østensjø – med Haraløkka og Skullerud som viktige arenaer.

Sykkelklubben er veldrevet og har et tydelig verdigrunnlag som grunnlag for sine aktiviteter. Frøy er sertifisert som Rent idrettslag – som betyr at klubben er tydelig i arbeidet mot doping.  At alle mennesker gis mulighet til å utøve idrett ut fra sine ønsker og behov er en sentral målsetting for klubbens arbeid.

Klubben har tilbud for de yngste gjennom «Frøy Kids» til de eldste i «seniorgruppa». «Frøy Kids» er gruppa for sykkeltrening for 7-12 åringene. Her er treningene lagt til marka for å unngå trafikkerte veier og for å øke sykkelferdighetene. Målet er mange, glade og gode barn på sykkel. Det kan leses i årsberetningen fra 2018 at barnegruppene på Haraløkka er fulle til randen og det er ventelister for å komme med

I 2016 etablerte Frøy et eget tilbud for tandemsykling for å gi et lavterskeltilbud til funksjonshemmede. Gruppen er den første i Norge – og viser at klubben tar sitt verdigrunnlag på alvor. Frøy er også i norgestoppen i kvinneandel blant sykkelklubbene, med ca. 25%.    

Arrangement er en viktig del av virksomheten og klubben har over mange år bygget god kompetanse som arrangør av sykkelritt. I år er det bl.a. NM i lagtempo som står på programmet i tillegg til det tradisjonsrike terrengsykkelrittet som går i Østmarka.

Klubben er en aktiv samfunnsaktør som bidrar i organisasjonsarbeid og gjennom ulike store og små arrangementer som bydelsdager, sykkelaktivitet på andres arrangement, holdningskampanjer for aktive syklister og mosjonister.

Konflikten mellom sykkel og gående i marka har IF Frøy grepet fatt i. Gjennom konstruktiv dialog med andre organisasjoner og tilrettelegging av egne løyper har de bidratt positivt til å redusere konfliktnivået i Marka.

Med sterke verdier, god drift og en solid posisjon i både sykkel-Norge og i osloidretten er Sykkelklubben Frøy en verdig vinner av prisen som årets idrettslag i 2019.

Prisen består av et diplom, samt 15.000 kroner. Oslo Idrettskrets gratulerer!