Harald Skoglund (til venstre) deler ut AIKs frivillighetspris til Odd Haktor Slåke under et boksestevene i 2010. FOTO: Henrik Aasbø
Harald Skoglund (til venstre) deler ut AIKs frivillighetspris til Odd Haktor Slåke under et boksestevene i 2010. FOTO: Henrik Aasbø

Harald Skoglund til minne

Harald Skoglund døde 7. januar, 75 år gammel. En raus og slagferdig idrettsleder har gått bort. President i bokseforbundet, ansatt i Oslo idrettskrets, kretsleder i Akershus idrettskrets og svært mange andre roller fylte Harald i sin lange karriere.

Lederen, treneren, humørsprederen og pedagogen Harald Skoglund har satt sitt preg på idretten i både Oslo, Akershus og resten av landet. 

Harald drev mange idretter i sin tid, og har vært trener på landslagsnivå i boksing, seiling og vannski. Hans kreativitet og pedagogiske evner fikk han også brukt da han ledet prosjektet «60 pluss» i Oslo idrettskrets. Harald ble lett oppslukt av gode ideer, da sprudlet han og satte alle krefter i sving for å lykkes. I Akershus idrettskrets har han vært æresmedlem siden han gikk av etter seks år som kretsleder i 2003. I de senere årene har han fylt flere av rollene i Kolbotn Bokseklubb, idretten han selv var utøver i. 

Vi kjente Harald som rettferdig og inkluderende, og ikke minst smittet han alle med sin utpregede sans for humor og artige påfunn.  Alltid opptatt av enkeltmennesker, Harald visste hva det betydde for andre at noen kunne være «den ene». Dette ble godt kjent da han fortalte sin historie om treneren som «så han», i Oslos boksemiljø. Det var i en periode da Harald selv trengte støtte i livet. Hjemme var det ikke greit å være, så Harald rømte hjemmefra som ung gutt, og måtte klare seg en periode på gata. Idretten ble redningen for Harald, og han var bevisst på at han selv ønsket å gi mye tilbake til idretten, i voksen alder. Kolbotn bokseklubb har mistet en bauta, klubben han ledet fra 1999 til dagens dato.

Det verste du kan gjøre mot et ungt menneske, sa Harald, er å ikke se det, eller å være likegyldig til det. Selv ønsket Harald å bruke alle sine krefter på det positive.

Vi som var heldige å få bli kjent med Harald vil huske han med respekt og glede. Han spredte idrettsglede på en unik måte – for mange vil han alltid være Den 1NE.

Takk for alt du har betydd for idretten og dine medmennesker!