Sommerpatruljen: Futsalturnering i Bjørnholthallen med 18 påmeldte lag
Sommerpatruljen: Futsalturnering i Bjørnholthallen med 18 påmeldte lag

400 ungdommer på gratis aktivitetsuke

Populært ferietilbud: - 2 av 4 aktivitetsuker er gjennomført og om lag 400 ungdommer i alderen 13 – 18 år har så langt deltatt i Sommerpatruljen, idrettskretsens tilbud til ungdom i en sommerstille by.

- Sommerferien er dessverre lang og innholdsløs for mange ungdommer i Oslo. Gjennom prosjektet Sommerpatruljen støtter vi utvalgte idrettslag for å arrangere aktiviteter for ungdom i deres eget nærmiljø, sier generalsekretær i Oslo Idrettskrets Magne Brekke. – Mange idrettslag arrangerer ulike sommerleirer, skoler og cuper – men ikke alle har råd til å delta på disse. Sommerpatruljen gir alle en mulighet til en aktivitetsuke om sommeren og det er utrolig gledelig at så mange benytter seg av tilbudet, sier Brekke.

Av ungdom – for ungdom

Det er et krav fra oss at arrangørklubben lar ungdom få ansvaret for gjennomføringen, sier Brekke. Tilbudet skal være på ungdommens egne premisser og de skal selv planlegge aktivitetene og få mulighet til å teste ut idretter og utstyr de ikke har prøvd før.

Yassin El Barkani er primus motor for Sommerpatruljen i regi av Åsbråten IL. – I år kan jeg lene meg bakover og glede meg over at så mange unge tar ansvar og får hele uka til å gå på skinner, sier Yassin. – Vi har hatt flere deltagere på Lederkurs for ungdom som ønsker å bidra og Sommerpatruljen er en kjempefin erfaringsarena for å sette teorien ut i praksis.

Yassin har selv gått den samme veien og er nå en erfaren ungdomsleder. Ved siden av sitt brede engasjement for idretten arbeider han som miljøarbeider på Barne- og ungdomssenteret på Holmlia. – Sommerpatruljen samler ungdom fra mange miljøer i bydelen, samt noen fra andre bydeler. Dette er et viktig tiltak for oss som har blitt populært og godt kjent i de miljøene vi ønsker skal delta, sier Yassin.

Oslo sentrum og Søndre Nordstrand

De første aktivitetsukene fant sted i Oslo sentrum og på Søndre Nordstrand. Sterling sportsklubb med base på Vahl skole tilbød blant annet bordtennis, biljard og orientering i nærområdet, samt fotballcup på Rudolf Nilsens plass.

Åsbråten IL på Holmlia fulgte opp sist uke med klatring, dans, bordtennis og fotball ved barne- og ungdomssenteret på Holmlia, samt futsalturnering i Bjørnholthallen.

7.-11. august fortsetter sommerpatruljen med aktivitetsuker på Haugerud og Sagene.

For 20.gang

Sommerpatruljen er en del av Osloidrettens storbyarbeid og har 20-års jubileum i år. Gjennom Sommerpatruljen ønsker Oslo Idrettskrets, i tillegg til å skape aktivitet, å forebygge og bekjempe vold, kriminalitet, rusmisbruk og rasisme. Vi bygger nettverk med ungdommen, og mellom ungdommene i de ulike nærmiljøene. Sommerpatruljen er et lite, men viktig, bidrag til å skape levende og aktive lokalmiljøer.

Tiltaket finansieres av Oslo Kommune.