Max årets ildsjel2022.jpg

Max Mankowitz er årets ildsjel i Oslo

Styret i Oslo Idrettskrets har kåret Max Mankowitz fra Oslo bokseklubb som årets ildsjel i Oslo, og vår nominerte til idrettsgallaen i januar.

Max Mankowitzs karriere startet med kickboksing, og han ble europamester som 18-åring, samt bronsevinner i VM to år senere. Da han ble 21 år gikk han over til boksing, og etter å ha blitt dobbelt norsk mester i lettvekt så ble han trener. Som person og trener har Mankowitz vært en stor drivkraft og foregangsmann for boksesporten i Norge. I 1988 tok han over Oslo Bokseklubb, og han har ført klubben til flere kåringer som Norges beste bokseklubb. Han har også vært landslagstrener både for kvinner og menn.

I 2010 åpnet den 550 kvadratmeter store Oslo Bokseklubb-hallen på Jordal, som Mankowitz var primus motor for. I 2014 mottok han Norges Bokseforbunds fortjenestemedalje. Mankowitz har lagt ned et utall av dugnadstimer for klubben, vært disponibel for landslagskamper, treninger og samlinger. Hans engasjement og glede for sport og musikk har hatt stor betydning, også for lokalsamfunnet.

I tillegg til boksingen har Mankowitz også vært sterkt delaktig i Vålerenga fotball som fotballtrener i mange år. Han har også vært korpsdirigent i mange år, både for Kampen, Vålerenga og Tøyen. Han er musikalsk, og julen ble alltid spilt inn i Gamlebyen kirke sammen med Tøyen musikkorps. Mankowitz har jobbet som lærer i musikk og gym på Jordal ungdomsskole inntil han gikk av med pensjon i 2021.