F.v: Vilhelm Lae, Magne Brekke, Guri Melby, Ingar Lae og Raymond Johansen
F.v: Vilhelm Lae, Magne Brekke, Guri Melby, Ingar Lae og Raymond Johansen

Kongens fortjenestemedalje til skole- og idrettsmannen Ingar Lae

Mangeårig styremedlem i Oslo idrettskrets, pådriver for skøytesporten og rektor ved WANG - Ingar F. Lae - er tildelt Kongens fortjenestemedalje for sin lange og trofaste innsats i skolesektoren og for norsk idrett.

Lae har gjennom WANG skapt et unikt utdanningstilbud og er ansvarlig for at toppidrettsgymnasene eksisterer i Norge i dag. Lae kommer fra en skolefamilie og overtok som rektor ved WANG i 1974. Nå har hans sønn Vilhelm tatt over som rektor, men Ingar holder i trådene som styreleder.

En overraskelse for hovedpersonen 

Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, overrakte medaljen til Lae under en samling for WANGs skoleledere torsdag. Både markeringen og tildelingen av medaljen var en overraskelse for Lae, som var helt intetanende om at han hadde fått utmerkelsen.  

Raymond Johansen understreket at WANG betyr mye for Oslo by, og hvor viktig Lae har vært for arbeidet ved skolen.  

Lae takket byrådslederen for et godt samarbeid gjennom mange år. Hovedpersonen selv var både overrasket og tydelig rørt over utmerkelsen. – Jeg har vært på WANG i 50 år, og det har vært 50 givende år. Jeg kan ikke tenke meg en bedre arbeidsplass. Det er også grunnen til at veldig mange på WANG trives godt og er der i mange år, sa Lae.  

En viktig drivkraft  

Tidligere kunnskapsminister og nåværende partileder i Venstre, Guri Melby, var tilstede under utdelingen. Hun omtalte Lae som en hedersmann som har skapt et utdanningstilbud gitt tusenvis av elever muligheten til å dyrke sine interesser og forfølge sine drømmer 

Melby trakk særlig frem Lae som en viktig drivkraft i idretten, spesielt i Oslo. – Mange har Ingar å takke når det kommer til for eksempel etableringen og oppføringen av ulike idrettsanlegg i hovedstaden, sa hun.  

Både Johansen og Melby påpekte det viktige arbeidet Ingar har gjort i WANG, noe som har gitt ungdom et skole– og idrettstilbud der de kan utvikle seg som idrettsutøvere og mennesker.  

Idrettslederen Ingar Lae

I idretten har Lae hatt sentrale verv i Norges Bandyforbund. Lae har vært aktiv i Vestre Akers skøytemiljø i mange år, og han ledet bandygruppen til Njård i over 20 år. Ingar har også vært pådriver for at Sonja Henie ishall ble bygget. Han har vært styremedlem og nestleder i Akershus og Oslo Skøytekrets, og styremedlem i Oslo idrettskrets fra 2009 til 2016. Han mottok hederspris for sin innsats på kretstinget i 2018. Oslo Idrettskrets var representert med generalsekretær Magne Brekke under medaljeutdelingen.