lederkurs september tskjorte str 1110x624.jpg
01
mar
2024

Lederkurs for ungdom 15-19 år

Sted: Sørmarka kurs og konferansehotell
Start: 01.03.2024 16:30
Slutt: 03.03.2024 15:30
Påmeldingsfrist: 22.02.2024 23:59    Meld deg på

Oslo idrettskrets inviterer til lederkurs for engasjert idrettsungdom mellom 15 og 19 år.

Å delta på lederkurs gir mulighet til å lære mer om seg selv og sine leder- eller treneregenskaper, og om sin rolle i idrettslaget.

Kurset er for deg som er trener, instruktør, dommer eller har ansvar for aktiviteter i idrettslaget. Her treffer du and unge ledere fra idrettslag i hele byen.

Praktisk info

Kurset gjennomføres på Sørmarka kurs- og konferansehotell, fra fredag ettermiddag til søndag ettermiddag. I tillegg inviteres deltakerne på en avsluttende samling ca. 4 mnd etter kurset.

Det er max 4 plasser per idrettslag.

Hva lærer du?

Deltakerne lærer om ung medbestemmelse og om det å være et forbilde for andre. Vi lager prosjektplaner og jobber med presentasjonsteknikk, kommunikasjon og egne styrker. Dette er en arena for å bli kjent med andre trenere- og instruktører, og lære hvordan idrettslag og resten av norsk idrett er organisert. Kunnskapen og verktøyene ungdommene lærer skal gjøre det enklere å delta aktivt der beslutninger tas og til å ta initiativ i eget nærmiljø. Vinn-vinn for både deltakerne og idrettslaget!

Temaer:

  • Teambuilding
  • Selvtillit/selvfølelse
  • Ledelse og lederrollen
  • Ungdom i sentrum
  • Idrettens organisering
  • Kommunikasjon
  • Retorikk og presentasjonsteknikk
  • Utarbeide prosjektplan (praksisoppgave i eget idrettslag)

Alder

Kurset er for aldersgruppen 15-19 år. På kurs i 2024 kan deltakere født i 2005-2009 delta.

Pris

I 2024 er kursdeltakelsen gratis for deltakere fra idrettslag i Oslo Idrettskrets. 1500,- for deltakere fra andre idrettskretser. Dette inkluderer kurs, overnatting og måltider på hotellet. Kurset er finansiert av Oslo Idrettskrets og Lotteri- og stiftelsestilsynet.

Prosjekt

Deltakerne får i oppdrag å lede et prosjekt eller et arrangement i eget idrettslag etter de er ferdige med kurshelgen.

Kontaktperson

Deltakerne skal ha en kontaktperson i idrettslaget som fungerer som en mentor. Kontaktpersonen deltar på informasjonsmøte tirsdag 27. februar enten kl. 11-12 eller 20-21. Kontaktpersonen spiller en viktig rolle i å følge opp prosjektet.

Kurslærere

Kursets kurslærere er tre entusiastiske personer i Osloidretten som har roller som trenere, ledere og kursholdere i flere år: Yassin El Barkani, Marthe Jensen og Sajandan Rutthira.

Regler ved deltakelse

Kursbevis krever 100 % oppmøte. Alle deltakerne skal være på egne rom senest klokken 23. Kurset er rus- og alkoholfritt.

Sigrid Nestgaard Rød
Sigrid Nestgaard Rød
Ansvarlig for lederkurs for ungdom

Ta kontakt om du har spørsmål til kurset!