Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Skianlegg

Gutt ved Holmenkollen Foto Heidi Lier Wisloff.jpg
Foto: Heidi Lier Wisløff

Skiidretten er en av hovedbrukerne av Oslos største idrettsanlegg - marka. Spesielt langrennsløypene er mye brukt av både den organiserte idretten og den uorganisert idrett.

 

Klikk på menyen under for oversikt over anleggene til henholdsvis alpint, hopp og langrenn.

  I Oslo finnes det to store anlegg, som er drevet kommersielt, og fire mindre anlegg, som er drevet mer på frivillig basis. De to store anleggene har åpnet mer eller mindre kontinuerlig i sesongen, mens de mindre anleggene drives av frivillige og som derfor har noe begrensede åpningstider. Mer info fås ved å klikke på anleggene i kartet under.


  Det mest kjente hoppanlegget i Oslo er hoppbakken i Holmenkollen som har nasjonalanleggsstatus og der det årlig arrangeres verdenscuprenn.

  For breddeidretten er Midtstuåsen hoppanlegg viktig, og her er det fire helårsbakker med størrelse fra K10 til K60. På vintertid lages det også mindre hoppbakker som er bygget opp av snø. Anlegget driftes av Kollenhopp.

  Det andre større breddeanlegget er Linderudkollen hoppanlegg med fem hoppbakker fra K10 til K70. Anlegget driftes av Østre Aker Skiklubb.

  I tillegg er det aktivitet i Trollbakken (Koll IL) på Korsvoll med 3 bakker (K10, K15 og K23), i Schrøderbakken og i Husebybakken (Ready) når det er tilstrekkelig med natursnø.

  I Marka gjør både Oslo kommune, Skiforeningen og andre aktører en god jobb med å kjøre løyper på vinterstid. Skiforeningen har en laget oversikt over løypenettet rundt Oslo som oppdateres daglig i sesongen. Her kan man se hva som er preparert og når det sist ble gjort.

  I tillegg er det etablert flere stadionanlegg som danner et utgangspunkt for mye av den organiserte aktiviteten. Flere av disse har også snøproduksjonsanlegg som muliggjør en lengre langrennssesong. De viktigste anleggene finnes i kartet under.