_L6Y0385.jpg

For ungdomstreneren

Er du trener? Idrettsretsen hjelper deg - gir deg arenaer for å utvikle deg som trener/instruktør.

Målgruppe: 15-26 år

Ungdomsidretten er en arena preget av motstridende mål og kryssende interesser (Lars Tore Rongland, Norges idrettshøgskole). Og å være trener for ungdom kan være en krevende rolle. En ungdomstrener bør derfor ha en forståelse for hvilke utfordringer og muligheter han eller hun vil møte innen ungdomsidretten. På aktivitetslederkurs for ungdom vil du får en innføring i hvordan man best mulig legger til rette for aktiviteter for ungdom mellom 13 og 19 år.

Kurset er rettet mot deg som ønsker å være trener for ungdom. Tanken er å bevisstgjøre deg på hvordan men planlegger, gjennomfører og evaluerer enkle aktivitetsøkter. Det vil også være fokus på økt kunnskap om trenerens rolle i utøverens utvikling, samt økt kunnskap om kommunikasjon og en coachende trenerstil.

Dette er et generelt kurs som kjøres på tvers av alle idretter, der fokus er at ungdom skal lære å trene andre ungdommer.

Teorien foregår ved klasseromsundervisning og øktene gjennomføres i gymsal/idrettshall eller utendørs. Vi legger stor vekt på det praktiske.

Kursets varighet:
16 timer (lør-søn)

Pris: 700,- per deltaker

For spørsmål om kurset kontakt:

Anne Lise Lassen
Mob: 90736248/ e-post: annelise.lassen@idrettsforbundet.no

Bli med på «Sommerens Drøm»! En magisk leiruke på Hove spekket med gøyale idrettsativiteter og sosiale happeninger. Idrettsglede for alle er vårt fokus! Vi er en leir for både nybegynneren og den som ønsker å satse. En ekte sommerleir med teltliv, aktiviteter, gruppetilhørighet, konsert, vennefokus og gøyale sosiale aktiviteter.

Leiren er for barn og ungdom i alderen 11 til 17 år, noen aktiviteter har egne aldersgrenser.

Les mer her.

Vår visjon er «Idrettsglede for alle». Men i dag forsvinner mange barn og unge fra idretten på grunn av familiens økonomi. Dette vil vi gjøre noe med.

Les mer her.

Seksuell trakassering og overgrep skal ikke skje i idretten, og er direkte i strid med idrettens visjon om idrettsglede for alle. Likevel vet vi at seksuell trakassering og overgrep skjer i idrettssammenheng, ofte uten at det blir rapportert, håndtert og reagert på.

Les mer her.

Kontaktperson i Agder idrettskrets: 
Anne Lise Lassen
Mob: 90736248/ e-post: annelise.lassen@idrettsforbundet.no

Norges idrettsforbund jobber kontinuerlig for at idretten skal være et trygt og godt sted for alle medlemmer. Som en viktig del av dette arbeidet skal alle som utfører oppgaver i norsk idrett, som innebærer et ansvars- eller tillitsforhold overfor mindreårige eller personer med utviklingshemming, fremvise politiattest (barneomsorgsattest).

Les mer her.