Foto: Maria Steinstø / Agder idrettskrets
Foto: Maria Steinstø / Agder idrettskrets

Paraidrettsdag i Gimlehallen, Kristiansand 29.11.23

Agder idrettskrets, Agder fylkeskommune, Kristiansand kommune og Kristiansand Katedralskole Gimle (KKG VGS) skapte idrettsglede for 160 ungdommer i Gimlehallen, sammen med lokale idrettslag.

160 barn og ungdom med nedsatt funksjonsevne i skolealder fikk teste ut åtte idrettsgrener. Til sammen med funksjonærer og ledsagere var nesten 300 mennesker samlet i Gimlehallen i Kristiansand den 29. november 2023. 

Dagen ble åpnet med felles oppvarming og dans i regi av Friskis og Svettis Kristiansand, før deltagerne ble spredd rundt i grupper for å teste ulike aktiviteter. 

Foto: Velkomsttalen. Til venstre Tor Kristian Ludvigsen (Kristiansand kommune), Nikkolaj Gulbrandsen (idrettsutøver), Marianne Hilmarsen (Agder idrettskrets) og Stein Bø-Mørland (Agder idrettskrets).

Marianne Hilmarsen er rådgiver for barn og paraidrett i Agder idrettskrets, og er prosjektleder for paraidrettsdagene i Arendal og Kristiansand. I Kristiansand var det rekordmange deltagere i år. Marianne syntes dette var ekstra stas og moro: "Det er slike øyeblikk vi jobber for".

Formålet med slike dager er å kunne rekruttere mennesker med nedsatt funksjonsevne til lokale idrettslag i Agder. Dessverre er det mange som opplever barrierer når det kommer til idrett og aktivitet.

Paraidrettsdagene er til for å vise at det er mange klubber som har tilbud til barn og unge med nedsatt funksjonsevne. Videre er det også mulig for lokale idrettslag å søke om midler til å starte opp med tilrettelagt aktivitet. 

 

Hvis du har spørsmål om paraidrettsdagen eller annet med paraidrett så kan du sende en e-post til Marianne: marianne.hilmarsen@idrettsforbundet.no.

Er du nysgjerrig på hva som tilbys av paraidrett i Agder? Les mer her.

 

Flere bilder fra 29.11.23: