Hvordan skal idretten gjenreise seg etter pandemien?

Idrettspresident Berit Kjøll møtte organisasjonssjef i Agder idrettskrets, Stein Bø-Mørland og leder for Arendal Idrettsråd John-Are Tharaldsen til debatt om gjenåpning av idretten under Arendalsuka.

Kampanjen #tilbaketilidretten markerer gjenåpningen av idretten og ble lansert denne uken. Norsk idrett har mistet 185 000 medlemskap i løpet av pandemien. Hovedmålet er at medlemsnivået i 2022 skal være på samme nivå som før pandemien brøt løs.

-Jeg har troen på at det er mulig å få til, men det handler om at alle de 10 000 idrettslagene i norsk idrett må gjøre en jobb, i tett samarbeid med idrettsrådene, kommunene og selvfølgelig idrettskretsene og særforbundene. Her må alle trå til, sier idrettspresident Berit Kjøll.

Skal få hele idrettsorganisasjonen med på kampanjen #tilbaketilidretten

Kjøll understreket viktigheten av at idretten mobiliserer til et felles krafttak for å få hele idrettsorganisasjonen med på kampanjen #tilbaketilidretten. Ett av tiltakene her er å invitere nye og gamle medlemmer til en åpen dag hvor idrettslagene får vist frem idrettene sine.

Arendal er allerede godt i gang med planleggingen, og inviterer til folkefest i forbindelse med åpen dag 25. september. Her skal hele byen tas i bruk, og flest mulig idretter skal vises frem og gjøres tilgjengelig for de som ønsker å prøve. Se videodebatten for hvordan Arendal skal få med seg små og store i gjenåpningen av idretten.