Fokus på idrettspolitiske seminarer

For å ytterligere styrke båndene mellom idretten og politikken, arrangerer Viken idrettskrets tre idrettspolitiske seminarer.

Disse seminarene - "Verdien av idretten", er designet for å fremme dialog og forståelse mellom idrettsrådene og politiske beslutningstakere, og understreker behovet for samarbeid for å realisere idrettens potensial som en driver for sosial endring og utvikling.

Viken idrettskrets tar sikte på å inspirere til en aktiv identitet og livsstil gjennom en helhetlig modell for livslang bevegelsesglede. Modellen vektlegger idrettens rolle i å fremme et sunt, inkluderende og bærekraftig samfunn, og strekker seg fra barns første møte med idrett til voksen alder.

To av seminarene er gjennomført, henholdsvis i Halden og Asker. Den neste finner sted i Vestfossen 18. april.

Initiativene fra Viken idrettskrets inkluderer en sterk vektlegging på idrettsrådenes rolle som nøkkelaktører i samfunnsutviklingen, og sikrer at de er godt utrustet for å delta effektivt i planprosesser. Dette speiler en proaktiv tilnærming til samarbeid og understreker viktigheten av økonomisk støtte og tilgjengelige anlegg for å senke barrierer for deltakelse og fremme inkludering.

Med sin strategiske innsats og finansielle støtte står Viken idrettskrets i spissen for å skape et mer aktivt, inkluderende og bærekraftig samfunn gjennom idrett.