En ny form form nettverk er etablert av daglige ledere på tvers av idrettslag. Møteplasser som feks. daglig lederforum har bidratt til dette initiativet. Nå ønsker de å spre erfaringene til andre regioner.
En ny form form nettverk er etablert av daglige ledere på tvers av idrettslag. Møteplasser som feks. daglig lederforum har bidratt til dette initiativet. Nå ønsker de å spre erfaringene til andre regioner.

Daglige ledere inviterer til opprettelse av nettverksgrupper

Daglig lederfora de senere årene har gitt resultater. Et av initiativene som har oppstått er en nettverksgruppe mellom daglige ledere fra klubber spredt over ulike deler av Vikenidretten. Nå ønsker de flere med på laget.

Erfaringsdeling og nytte gjennom Viken idrettskrets
Nettverksgruppen består av 6 daglige ledere fra ulike klubber. De senere årene har gruppen funnet stor nytte i sitt tette samarbeid og regelmessige kontakt i utførelsen av daglige oppgaver. Hege Frøyna, daglig leder i Oppegård IL og Roar Sundbø, daglig leder i Korsvoll IL, fikk nylig anledning til å dele gruppenes tanker og erfaringer under samlinger for daglige ledere, arrangert av Viken idrettskrets i Hol, Halden og Asker.

Klubbene representert i nettverksgruppen inkluderer Drammen Ballklubb, Asker Skiklubb, ROS, Korsvoll IL, Oppegård IF og Fet IL.

Hege.pngRoar.png
Hege Frøyna og Roar Sundbø har vært gjeldende i etableringen av nettverksgruppen.

Utvikling av nettverk daglig ledere
Den positive responsen på budskapet er verdsatt, og nå er målet å utvide nettverket til så mange daglige ledere som mulig. Hovedmålet er å etablere flere slike grupper gjennom møter på plattformer som Teams, fysiske samlinger og løpende dialog for å utveksle erfaringer og dra nytte av hverandres kompetanse.

Formell invitasjon og beskrivelse av erfaringer
En formell invitasjon til daglige ledere vil bli sendt ut i januar, hvor "Nettverk daglig ledere" vil bli presentert. Her vil gruppen dele innsikter og beskrive hva de anser som nyttig for opprettelsen av slike nettverk.

Strukturering og organisering av grupper
Tanken er at 4-6 klubber danner hver sin gruppe, ideelt sett med likt medlemsantall eller organisasjonsform. Gruppen vurderer også muligheten for at alle daglige ledere kan bli medlem i en interesseorganisasjon, et tema som vil bli utforsket nærmere i 2024 når flere grupper er etablert.

Faglig nytte og dialog
Disse nettverksgruppene er ment å være en kilde til faglig nytte og en arena for deling av erfaringer knyttet til rollen som daglig leder i en idrettsklubb. Dialogen vil være spesielt relevant når temaet er forholdet mellom klubbens styre og daglig leder.

Viken idrettskrets ser frem til å styrke samarbeidet og kunnskapsutvekslingen for å videreutvikle idrettsklubbene i Vikenidretten.