Pandefri facebook 1200 x 628.jpg

I Viken er #tilbaketilidretten noe mer – vi kaller det for #pandefri

I Viken ønsker vi å feire gjenåpningen sammen med resten av frivilligheten. Vi kaller gjenåpningen for Pandefri og samarbeider med resten av frivilligheten for å feire, få tilbake de som forsvant og kanskje også rekruttere noen flere.

12. mars 2020 vil for alltid stå i historiebøkene når det er snakk om Norge. Drøye 15 måneder har gått siden det, og i løpet av disse månedene har vi kjent på mange ulike følelser. Håpløsthet, uforutsigbarhet, skuffelse og frustrasjon er noen av følelsene mange kjenner seg igjen i. Liv ble snudd på hodet – det var ikke lenger lov eller anledning til å trene som normalt, til å være sosiale som normalt, til å dra på konserter, teaterforestillinger – fritidsaktivitetene til både store og små ble borte over natten. Samtidig fortjener du en takk. Takk for at du droppet det sosiale samværet. Takk for at du utsatte teaterstykket. Takk for at du har satt ditt sosiale liv på vent. Takk for at du avlyste konserten. Takk for at du ikke konkurrerte. Takket være deg, så har håpløsheten endret seg til håp.

27. desember markerer en dag fylt med håp, da den første vaksinen ble satt i Norge, og håpløshet ble fort snudd om til håp. Håp om lysere tider, håp om å kunne se besteforeldre igjen, håp om å lage teater, musikk og trene som normalt – sånn som det var før. Flere og flere vaksineres, og det går faktisk igjen mot en restriksjonsfri hverdag, men vi er ennå ikke helt i mål.

Hvis alt går som planlagt vil de aller fleste i Norge være vaksinerte til høsten. Det betyr at vi kan få lov til å ta tilbake hverdagen, og det skal vi feire. #Pandefri er et samarbeidsprosjekt med Viken teaterråd, Musikkrådene i Viken, Forum for natur og friluftsliv, Viken barne- og ungdomsråd og Ombudet for barn og unge i Viken. Pandefri er en kampanje hvor vi skal feire frivilligheten i uke 38-40, vi skal feire at vi får tilbake hverdagen og igjen kan gjøre som normalt. Sammen med resten av frivilligheten både i fylket og i kommunene, skal vi sette søkelys på å få tilbake de som har sluttet med sin fritidsaktivitet i løpet av perioden – og kanskje vi til og med klarer å rekruttere noen som ikke deltok før pandemien traff Norge. Sammen skal vi klare det.

Pandefri handler om at vi er pandefri, og det skal feires. En feiring kan være alt fra større arrangementer til å feire de aktivitetene som allerede eksisterer. Sammen med de frivillige organisasjonene som er nevnt over her har vi laget pandefri.no, som skal fungere som en landingsside med fritidsaktiviteter i Viken, markedsføringsmateriell til lokale foreninger og lag og en idèbank til hva man kan finne på og hvordan man kan gjøre det. Ungfritid.no er en samarbeidspartner til prosjektet, og et gratis verktøy for lag og foreninger til å markedsføre seg selv og sine aktiviteter også etter at Pandefri er over, for la oss være ærlige – ingen håper at vi må markere at vi er #pandefri igjen.

Førstkommende onsdag vil det arrangeres et Pandefri-kickoff i samarbeid med Pandefri Asker som streames på Facebook med Kulturminister Abid Raja til stede. Les mer om dette her

Bli med oss og feire hele frivilligheten i Viken i uke 38-40! La oss sammen få tilbake de som har sluttet med sin fritidsaktivitet, og kanskje vi også klarer å få med noen som ikke var med tidligere.