Foto: Erik Ruud
Foto: Erik Ruud

Idrettskretsen søker medlemmer til anleggsutvalet

Anleggutvalget i Nordland idrettskrets blir hvert 2. år utpekte av styret i NIK for å styrke anleggsarbeidet i Nordland, anbefale styret i NIK om anlegg, kartlegge og utføre mulige tiltak som bidrar til en god utvikling av idrettsanlegg i Nordland. Nå søker anleggutvalget kandidater til å sitte i utvalget fra juni 2024 til mai/juni 2026 .

Sittende utvalg har bestått av 5 medlemmer (3 menn, 2 kvinner) og har tilhørighet fra hele fylket. Les mer her.

Fremover skal anleggutvalget støtte administrasjonen i å utføre tiltak for å nå målene som er skildret i Anleggspolitisk plan 2024-2028.

Blant oppgavene vil viktige oppgaver være:

  • Videreføre og forvalte anleggsfondet
  • Utarbeide en innstilling til spillemiddelfordeling i Nordland
  • Arbeide for etablering av et paraidrettsenter i Nordland
  • Arbeide for gratis treningstid for barne- og ungdomsaktivitet.

Vi ser etter medlemmer i utvalget som kan sitte i en periode på 2 år. Medlemmene må vente seg 4-6 møter per år, hovedsakelig på teams, men 1-2 av møtene kan være fysiske.
Anleggutvalget får blant annet mulighet til å reise på en nasjonal anleggskonferanse som i 2024 arrangeres på Gardermoen 19.-20. oktober.

Det er nødvendig at utvalget består av et rikt mangfold og at medlemmene representerer ulike deler av fylkets geografiske regioner, ulike idretter, ulik alder og faglig bakgrunn, kvinner blir oppfordret til å søke.  Det er også ønskelig at medlemmene har formell eller uformell kompetanse i anleggprosesser. Dette kan være i form av anleggsteknisk utdannelse, arbeidserfaring eller erfaring som frivillig ved å stå i anleggprosesser i idrettslag.

Arbeidet vil skje på fritiden og er ikke lønnet. Utgifter tilknyttet arbeidet i utvalget vil bli dekket av Nordland Idrettskrets.

Du kan nominere deg selv, eller en person du mener egner seg der du har spurt vedkommende i forkant av nominasjonen.

Frist for å melde interesse er 12. mai.
Send inn forslag her.

Sigbjørn Bøtun
Sigbjørn Bøtun
Rådgiver anlegg og idrettspolitikk

- Kontaktes ang. idrettsanlegg, idrettspolitikk og oppfølging av idrettsråd.