SAMMEN FOR PARAIDRETTSSENTER: Torben Simonsen, Nordland idrettskrets og Thomas Hansen, BHK Hallselskap jobber for å etablere nytt Paraidrettssenter i Bodø. Martin Sørensen hyller planene og ønsker et slikt senter hjertelig velkommen. Foto: Kjetil Rakkenes Anda, Avisa Nordland.
SAMMEN FOR PARAIDRETTSSENTER: Torben Simonsen, Nordland idrettskrets og Thomas Hansen, BHK Hallselskap jobber for å etablere nytt Paraidrettssenter i Bodø. Martin Sørensen hyller planene og ønsker et slikt senter hjertelig velkommen. Foto: Kjetil Rakkenes Anda, Avisa Nordland.

Martin har fått et nytt liv gjennom judoen - nå hyller han planene om paraidrettssenter i Nordland.

Fysisk aktivitet er viktig - det hersker det ingen tvil om. For Martin Sørensen (21) har fysisk aktivitet gjennom trening og idrett vært helt avgjørende for at han i dag lever et tilnærmet helt normalt liv, tross sin medfødte Cerebral Parese diagnose. Judoen og trening på treningsstudio har bidratt sterkt til Martins fysiske og psykiske helse, og har gjort at han i dag er på et uoffisielt Paralandslag i judo.

Historien til Martin er sikkert ikke unik, men viser at god og målrettet trening har bidratt til å gi han de samme mulighetene og opplevelsene på idrettsbanen, og i livet ellers, som for "funksjonsfriske". 
Takket være Bodø Judoclubb og deres utmerkede vilje til å tilrettelegge for at alle skal kunne delta i Judo, har Martin gjennom judoen "fått et helt nytt liv", som han uttrykker det selv. I tillegg til å trene judo fast noen dager i uken trener Martin også på treningsstudio to-tre ganger i uken. 

Nordland idrettskrets jobber nå med planene om å etablere et Paraidrettssenter for Nordland i Bodø. Senteret er tenkt inn i den nye arenaen som Bodø Håndballklubb skal bygge på Stormyra, rett over gaten av Bodø Spektrum og Nordlandshallen. 
Et paraidrettssenter vil bidra til å belyse mulighetene som finnes for personer med ulike funksjonsnedsettelser og skal samtidig gi kompetanse til alle som skal tilrettelegge aktivitet for målgruppen i bl.a. idrettslagene og i skoleverket, i tillegg til alle fagpersoner i kommunene og ellers som jobber med og for målgruppen. 

Paraidrettssenteret i Nordland skal, i tillegg til å ha sitt tilholdssted i den nye hallen, ha en mobil enhet med bil og henger. På den måten skal man dra ut i hele fylket med tilrettelagt utstyr for å ha utprøving av diverse idretter, og samtidig spre kompetanse om tilrettelegging av idrett og fysisk aktivitet for alle som skal tilrettelegge aktivitet for målgruppen. 

For martin, og alle andre personer med funksjonsnedsettelser, vil et paraidrettssenter kunne bidra til at flere får muligheten til å være fysisk aktive og kan finne seg en idrett eller aktivitet man ønsker å fortsette med. Man får vist fram mulighetene på en utmerket måte som vil kunne bidra til at flere får muligheten til å drive paraidrett ut fra egne behov og ønsker, i en sosial og trygg setting.

Les mer om Martin og tanken med Paraidrettssenter:
 
Menneskehistorier, Sport | Gutten som lærte seg å gå på nytt (an.no)