Foto: Aurora Hockey
Foto: Aurora Hockey

Storsatsing på kvinnehockey: - Vi ønsker flere jenter med på laget

Det har vært manglende tilbud for kvinnelig hockey i Narvik, men for to år siden ble Aurora Hockey startet opp som den eneste av sitt slag med kun fokus på jenter og damer i sporten. I høst introduserer de gratis introkurs.

Aurora Hockey Narvik er inne i sin andre sesong, med spillere som kommer med et bredt aldersspenn og erfaringsnivå.

- Det er mange som tenker at skipet har gått, men i damehockey stopper ikke rekrutteringen. Du kan starte enten om du er 13 eller 30 år, forteller sportssjef i Aurora Hockey Narvik Anne-Wenche Grønvold.

Grønvold kan fortelle om spillere i 30-årene som gjorde sin debut på isen senest i fjor.

- De tenker hvorfor har jeg ikke gjort dette før? Ofte er idretter inndelt etter alder, men sånn er det ikke i damehockey. Det er veldig unikt, mener hun.

En myk inngang til sporten

Sportssjefen ønsker flere jenter med på laget og dro derfor i gang prosjektet med gratis introkurs for alle jenter fra 12 år. Prosjektet blir nå gjennomført av en arbeidsgruppe bestående av én instruktør og flere spillere fra laget.

- På introkurset skal det være lav terskel for å delta. En tredel av banen blir satt av til kurset så jentene kan føle seg frem på isen uten å bli sendt inn i et virvar av øvelser. Man må heller ikke ha på seg full utrustning, forteller Grønvold og legger til at de stiller med gratis utlån av skøyter, hjelm og hockeykøller.   

Hockeyklubben har avholdt to av fem planlagte kursdager, hvor det har vært et godt oppmøte med fornøyde nykomlinger. Blant de ferske hockeyspillerne kommer også noen helt uten tidligere erfaring fra hockeyhallen. 

- Vi har satt opp flere kursdager og hvor mange ganger man ønsker å være med på introkurset er helt opp til hver enkelt. Alle som har prøvd seg til nå ønsker å være med på regulære treninger fremover og det er veldig gøy, smiler en fornøyd Grønvold.  

Ambisjoner om norsk seriespill

Forrige måned fylte klubben to år, og på tross av to sesonger under korona, har de nå 20 faste spillere. De håper at enda flere vil være med og har en ambisjon om at de en dag skal spille norsk seriespill.  

- Den ene spilleren vår spiller for Storhamar, startet tidlig i 20-årene og gjør det nå kjempebra der. Det viser at det ikke er noe problem å starte i voksen alder for så å bli med oss å spille i serien i fremtiden. Norsk førstedivisjon er for alle, avslutter en stolt og håpefull  Grønvold.

Synes du det ser spennende ut å fly rundt på isen med skøyter og hockeykølle, men er skeptisk til å prøve? Bli med Aurora Hockey Narvik på isen en søndag før jul!

Se facebook for mer informasjon og tidspunkt.