Runar Bo Eriksen, daglig leder i IK Junkeren er optimistisk for fremtiden.
Runar Bo Eriksen, daglig leder i IK Junkeren er optimistisk for fremtiden.

Økt antall medlemmer

IK Junkeren er en håndball og fotballklubb i Bodø. De har fått flere medlemmer til tross for koronapandemien.

Klubben har i dag 650 – 700 medlemmer og de har opplevd økende antall medlemmer den siste tiden.

- Det kan være litt tilfeldig, men også en konsekvens av systematisk jobbing, sier Runar Bo Eriksen som er daglig leder i IK Junkeren.

- På håndballsiden har vi en avtale med naboklubben (BHK) på jentesiden slik at noe av økningen kan forklares med dette, men også på fotballsiden har vi opplevd økt tilstrømming av utøvere, spesielt jenter. Dette er veldig gledelig, sier Eriksen.

Aktiviten i gang
- Vi har holdt aktiviteten åpen så langt det har vært mulig innenfor gjeldende smittevernsregler. I tillegg har vi vært kreative og hatt digitale treninger via Teams. Her har utøverne møttes fremfor skjermen for å gjøre styrketrening, koordinasjonsøvelser og utholdenhet. Den digitale treningen har ført til samhold og blitt positivt mottatt, fortsetter han.

Når det gjelder trenere, ledere og frivillige er Runar Bo Eriksen mer bekymret.

- De er vant til å bruke mange timer i uka og nå frykter vi at de har fylt fritiden med andre aktiviteter, hobbyer og prosjekter, men vi håper selvsagt at alle vil komme tilbake sakte med sikkert.

Trening uten kontakt har ført til mye ny-tekning og for IK Junkeren har det vært viktig å også ha fysiske økter for å bevare klubbfølselsen. De har gjennomført mange teknikk-treninger og alternative økter.

- Dette er selvfølgelig vanskelig å måle, men vi ser at vår måte å tilrettelegge på har hatt positiv effekt.

- Halve fotballsesongen ble gjennomført i fjor for barn og ungdom, og i nå er vi i gang med årets sesong som vi selvsagt håper på å kunne fullføre.  Håndballsesongen har blitt mer berørt av nedstegningen, da de hadde sesong under den største smittebølgen her i Bodø.

Ingen turneringer
Denne sommeren skulle mange av fotballagene delta på turneringer både i Norge og i Sverige. Slik blir det ikke.

- Mange av fotballagene har jobbet mye dugnad og spart for å kunne delta på turneringer. Flere av lagene våre skulle delta i Piteå Summer Games, men da det ikke gikk ble Kippermocupen i Mosjøen plan B. Nå er også denne cupen avlyst. Det sosiale er svært viktig og spillerne ser frem til at det igjen skal være mulig å delta i turneringsspill. Vi står som arrangør av Poweroffice-cup for barn og ungdom, men vi måtte avlyse dette arrangementet både i fjor og i år.

Voksenidretten veldig berørt
- Vi ser positivt på høst-sesongen og vi har nå en tilnærmet normal aktivitet for alle opp til 20 år, men for de voksne er det mye mer usikkert. Fotballspillerne har ikke spilt en eneste kamp siden høsten 2019 og håndballspillerne har ikke vært i aktivitet siden mars 2020. Det er lenge.

- Det er ingen tvil om at voksenidretten har fått en alvorlig knekk. Jeg syns det er hårreisende at det ikke er lagt til rette for at voksne kan trene og spille kamper nå som smittesituasjonen er under kontroll lokalt. De kan trene, men ikke med kontakt. Spesielt de unge voksne er vi bekymret for og vi må nok regne med forfall i denne aldersgruppen, avslutter Runar Bo Eriksen.