påskekylling.jpg

Påskehilsen til alle våre idrettsvenner

Snart er det klart for en annerledes påske. Ikke bare i Nordland, men i hele verden. Vi har smertelig fått erfare at vi er en del av verden og at hendelser i det fjerne land også kan få praktiske konsekvenser for oss. Idrettsgleden er satt på vent.

Heldigvis har utviklingen og globaliseringen også ført til at vi er uavhengig av fysisk tilstedeværelse for å kunne kommunisere med hverandre. Vi har hjemmekontor, hjemmeskole, og kreative sjeler organiserer både trening og musikkøvelser over nett. Men vi får nå erfare at trening med idrettslaget betyr så mye mer. Det betyr sosial kontakt med venner som har samme interesse som oss selv, og det er en verdi som vi nå virkelig får satt pris på. 

Etterhvert som baner og utendørsanlegg blir fri for snø kommer koronaleie barn og unge myldrende fram, klar for å fortsette leken. Det har gitt utfordringer i forhold til smittevernreglene. Idrettsforbundet ba om en avklaring fra helsedirektoratet som man vel kan diskutere hvor avklarende den var. Det som er klinkende klart er at smitteverntiltakene MÅ overholdes, og her har foreldrene et særlig ansvar når de slipper ungene ut av huset. Fotballklubbene i Bodø har vært forbilledlig klar, og har bestemt seg for å ikke organisere aktivitet slik situasjonen er nå. 

Selv om aktiviteten, i alle fall til samme tid på samme sted, har stoppet opp, går mye av det administrative arbeidet sin gang. I stede for planlegging av turneringer, treningsleire, konkurranser etc. og alle de hyggelige aktivitetene som vi elsker å drive med, må vi nå prøve å få kompensert tapte inntekter og økte kostnader pga. koronakrisen. Det er allerede bevilget 700 millioner til frivillige organisasjoner innen idrett og kultur, og søknadsskjemaet er like rundt hjørnet. Søknadsperioden er bare en uke fra 14. april til 21. april, så her gjelder det å henge med i svingene. Lottstift har laget et excelark og en veileder slik at man kan ha alt klart når søknadsskjeamet legges ut. Dette legges ut på hjemmesiden deres. Dette gjelder tapte inntekter for arrangement fra 15. mars og ut april. Nå når forbudet mot idrettsarrangement er utvidet til 15. juni håper vi at kompensasjonsordningen også blir utvidet til å gjelde arrangement i denne perioden. 

Vi håper det kan komme noe godt ut av denne erfaringen som koronakrisen gir oss, for eksempel hvordan vi står sammen for et felles mål. Men vi kommer likevel ikke bort i fra at idrettsglede er best "live", og det betyr mye mye mer enn bare god kondis og lavt blodtrykk.

Da vil vi ønske dere alle en riktig god påske, og huske at det uansett er viktig både og få frisk luft, og få rørt på seg, selv om det er koronatider. 

Hilsen Nordland idrettskrets