Aida Dahlen har flere medaljer i internasjonale mesterskap. Foto: Norges idrettsforbund
Aida Dahlen har flere medaljer i internasjonale mesterskap. Foto: Norges idrettsforbund

Aida Dahlen sikter mot Paralympics

Landslagsutøver Aida Dahlen sikter mot Paralympics i Paris i august, men før den tid kjemper hun om medaljer på NM-veka. Med 20 år bak seg som bordtennisspiller, hvorav 15 på landslaget, søker Dahlen stadig etter å utvikle seg selv og nå nye mål.

– Jeg spiller bordtennis fordi det er en idrett som jeg føler mestring i. Det er mange muligheter til å utvikle seg som utøver, og det er alltid noen ting man kan forbedre, noe jeg syns er veldig gøy.

– Jeg trives spesielt med å prestere på toppnivå, som er noe jeg alltid jobber for uansett hvor jeg deltar, sier Aida Dahlen.

Jobber mot medalje i Paralympics 2024

Dahlen kan skilte med mange medaljer opp gjennom årene. Den gjeveste medaljen kom i Paralympics i Tokyo i 2021 da hun sikret seg bronse. Dahlen har også flere medaljer i EM og VM, i tillegg til flere verdenscupseire.

Bordtennisspilleren har deltatt i NM mange ganger og tatt flere medaljer. Hun trekker fram NM som et fint arrangement som gir en god indikator på veien videre:

– Jeg skal videre på ny verdenscup i morgen i Polen, og bruker dette mesterskapet for å se hvilket nivå jeg ligger på nå. Det er viktig å delta i NM og stille opp på de nasjonale stevnene man har, forteller hun.

33-åringen har flyttet til Bergen i forbindelse med jobb, noe som har ført til endring i treningshverdagen. Veien mot målet har derfor bydd på noen utfordringer:

–Jeg prøver å få opp en kabal for å bli best mulig frem mot Paralympics. Jeg skal på noen verdenscuper, i tillegg til noen treningsleirer i utlandet, og håper at veien mot Paris blir som jeg håper, sier hun.

For Dahlen er målet klart: gullmedalje i Paralympics.

– Jeg håper på bedre valør enn jeg klarte sist da jeg tok bronse i Tokyo, og går alltid for gull.

Stig-André Berge fikk prøve seg mot Aida Dahlen. Foto: Norges idrettsforbund

Mange muligheter med bordtennis

Dahlen trekker fram bordtennis som en veldig fin aktivitet å drive med da det finnes mange muligheter. Det er en enkel idrett å starte med da du kun trenger en racket, en ball og et bord.

– Du kan justere nivået ut fra hvor du er og hvor du ønsker å ende opp. Er du nybegynner starter du litt enklere og jobber deg oppover til høyere nivå, forteller hun og legger til:

– Selv nå etter alle årene jeg har holdt på kan jeg alltid bli bedre, og det syns jeg er gøy. Jeg har alltid et utviklingsfokus.

Dahlen understreker viktigheten av å bruke tid på sporten og oppfordrer andre til å utforske og ha det gøy med spillet.

– Det viktigste er helt klart å spille mye. Det er fint å leke med ballen og racketen, kjenne hvordan skruen treffer og forbedre ballfølelsen. Det er mye man kan gjøre med bordtennis for å få en god «feeling».

– Man må bruke tid på det man vil bli god i, og det starter med å prøve seg og ha det gøy, sier hun.