Fv. Bjørner Ellingsberg, Jonny Lauvsland, Kikkan Hægeland og Svein Bjerland. 
Foto: Geir. O. Wehus, Øvrebø IL.
Fv. Bjørner Ellingsberg, Jonny Lauvsland, Kikkan Hægeland og Svein Bjerland. Foto: Geir. O. Wehus, Øvrebø IL.

Øvrebø IL setter pris på sine frivillige!

På årsmøtet til Øvrebø IL denne uken ble det delt ut hele 4 utmerkelser til de frivillige som har stått på gjennom flere tiår. Idrettslaget har sin egen «Innsatspris» som tildeles frivillige på årsmøtene deres. Dette er en fantastisk måte å vise at man setter pris på de frivillige som står på for idrettslaget år etter år.

Denne gangen var det Svein Bjerland og Jonny Lauvsland fra hoppgruppa som fikk hver sitt inngraverte Leatherman-multiverktøy. Jonny og Svein har lagt ned utallige timer i dugnadsinnsats, vanning av plastbakken, laget kunstsnø, skuffet snø i over rennet, skuffet snø i under rennet. Trampet bakken i timevis. Arrangert klubbrenn, kretsrenn, tatt imot andre klubber til treninger. Vært pådrivere, ildsjeler for å sette opp større bygg til hopp utstyr, bygget oppholdsrom, kontor, lager for ski og smøre-rom. En helt enorm innsats. De ivrer nå veldig for å få bygget noen små plastbakker, dette er viktig for rekruttering til sporten. I tillegg var idrettskretsen på plass og delte ut to frivillig-bilder til Bjørner Ellingsberg og Hans «Kikkan» Kristian Hægeland i skigruppa. Både Kikkan og Bjørner er ildsjeler i skigruppa og skimiljøet i Øvrebø, og de er også begge to en viktig del av organisasjonskomiteen for gjennomføring av NM i rulleskiskyting i september 2023. Det er nok det største og mest komplekse enkelt-arrangementet Øvrebø IL har gjennomført. De har hatt en viktig rolle i idrettslaget over flere tiår, og stiller alltid opp og legger til rette for både arrangementer og den hverdagslige aktiviteten, i tillegg til å ha vært viktige personer i utbyggingen av skianlegget på Sandrip.

Øvrebø IL består av flere ulike grupper, og har nylig fått Padel og Håndbak som godkjente idretter i idrettslaget. I tillegg har de også fotball, håndball, hopp, skiskyting, langrenn, orientering og barneidrett. For at alle disse aktivitetene skal kunne driftes så trengs det frivillige som kan stille som trenere, dommere og til praktiske gjøremål. Det er et godt miljø i idrettslaget og man blir alltid møtt med et hyggelig ansikt når man kommer der.

For tiden trengs det flere frivillige som ønsker å være trener for damelaget i håndball, og diverse andre lag. Dette kan være en flott mulighet for å komme inn i et lokalmiljø i Øvrebø, og man vil få muligheten til å utvikle seg som trener om man ønsker å gå videre på trenertrappen.
I tillegg trenger de flere engasjerte som ønsker å tilrettelegge for hoppmiljøet på Sandrip.

Høres noe av dette interessant ut, så ta kontakt med  John Thomas på tlf. 917 43 032 eller Geir på tlf. 48 300 893, du kan også sende e-post til: post@ovrebo-il.no  

336636944_572956778142405_974380324192567330_n.jpg
Bilde av utvalgsledere i håndball og fotball i tillegg til prisvinnerne.
Foto: Agder idrettskrets.

Her kan du lese litt mer om hver enkelt av prisvinnerne:

Bjørner Ellingsberg (59)
I tillegg til å ha vært både fotball- og håndballtrener i Øvrebø, siden tidlig på 2000 tallet, samt trener i Øvrebø Ski, har Bjørner de siste årene lagt ned fantastisk mye av fritiden sin for å reise det nye ski- og skiskytteranlegget på Sandripheia. Han har også vært god til å søke om midler som har vært med på å finansiere anlegget. Bjørner er alltid blid og positiv. Bjørner som har vært dugnadsansvarlig for ulike oppgavene som har blitt utført på Sandrip i forbindelse med utbyggingen. Alt fra å organisere rydding av løypetrase våren 2017 til å få organisert at tidtakerutstyret var på plass til LM i februar 2019. Han er stort sett alltid på dugnad selv også, og passer på at alle har noe å jobbe med. I forkant av dette er det jo også Bjørner som har stått for tegninga av det anlegget som vi har i dag. Bjørner er også vært kretsleder i Agder skiskytterkrets.

Hans «Kikkan» Kristian Hægeland (54)
Kikkan har vært med i Styret i Øvrebø ski siden ca 2009 og har vært gruppeleder siden 2014. Kikkan er god til å ringe rundt å få tak i sponsorer, og som han sier selv; «det gjør jo ingen ting å spørre». Kikkan er god til å organisere og fordele oppgaver, men er også alltid igjen til slutt for å rydde opp etter et arrangement. Kikkan er god med moppen og er nok den personen som har vasket gulvet på Sandripstua flest ganger.  Kikkan er god med folk og får «alle» med. Kikkan er også en positiv og har stort pågangsmot. Vi kan vel nesten si at han har hatt en slags vaktmestertjeneste nede på den gamle skytebanen og snekret nye geværbukker, laget nytt system med tauene til å trekke opp blinkene, alt og fikset på gamle rustne selvanvisere. Kikkan er utrolig god til å hjelpe andre. Dersom noen trenger å få børsa pusset bidrar han med sin kunnskap, og han har smurt ski for mange andre utøvere enn sine egne barn.

Etter Bjørner er nok Kikkan den neste på lista over utøvde dugnadstimer på Sandrip i forbindelse med utbygging av ny ski og skiskytter arena på Sandripehia fritidspark.

Kikkan og Bjørner møtte også opp på mange politiske gruppemøter i Kristiansand kommune for å informere  politikere og fortelle om betydningen av å bevilge penger til nye Sandripheia ski-og skiskytteranlegg.

Jonny Lauvsland (53)
Begynte i hoppgruppa ca 2007, har vært der siden som trener og leder selv om hans egne barn som var aktive sluttet å trene lokalt. Datteren Karoline tok hopp karrieren videre og reiste til NTG Lillehammer for 3 år siden. Jonny har lagt ned utallige timer i dugnadsinnsats, vanning av plastbakken, laget kunstsnø, skuffet snø i over rennet, skuffet snø i under rennet. Trampet bakken i timesvis. Arrangert renn, kretsrenn, tatt imot andre klubber til treninger. Særlig samarbeid med Oddersjå. Vært pådriver, ildsjel for bygging av hoppgarasjen, stor dugnadsinnsats. Hoppbygget ble for ca. 5 års siden innredet med oppholdsrom, kontor, lager for ski og smøre-rom, på dugnad. En helt enorm innsats. Jonny og Svein ivrer nå veldig for å få bygget noen små plastbakker, dette er viktig for rekruttering til sporten. Jonny er positiv, har stå på vilje og brenner for hopp som nisjeidrett i Øvrebø IL. Jonny var også på plass når fiberen inn i anlegget ble gravd inn på dugnad.

Svein Bjerland (52)
Begynte i hoppgruppa i 2008, har vært der siden som trener og leder. Svein har lagt ned utallige timer i dugnadsinnsats, vanning av plastbakken, laget kunstsnø, skuffet snø i overrennet, skuffet snø i underrennet. Trampet bakken i timevis. Har arrangert renn, kretsrenn, tatt imot andre klubber til treninger. Særlig samarbeid med Oddersjå. Vært pådriver, ildsjel for bygging av hoppgarasjen, stor dugnadsinnsats. Hoppbygget ble for ca 5 års siden innredet med oppholdsrom, styrerom, lager for ski og smøre-rom, på dugnad. En helt enorm innsats. Svein og Jonny ivrer nå veldig for å få bygget noen små plastbakker, dette er viktig for rekruttering til sporten. Svein er en kjempestødig kar, positiv, pågangsmot, brenner for hoppmiljøet i bygda. Svein var selvfølgelig også var på plass når fiberen inn i anlegget ble gravd inn på dugnad. Svein var også svært delaktig i dugnadsarbeid på kunstgressbanen på Homme idrettsanlegg.