Vigdis ville vært veldig stolt

Vigdis Mørdre Født 18-02-1954 Død 11-10-2020. Er det en person som fortjener en Gullvaffel for sin innsats for paraidrett, så er det Vigdis. I Gullvaffel-podden ble hun nylig kåret til månedens Gullvaffel som forkjemper for funksjonshemmedes muligheter til å holde seg aktive og være en del av fellesskapet.

Under årets leir på Hurdal overrasket Viken idrettskrets med blomst og hyllest av Vigdis Mørdre som Gullvaffel. Vigdis Mørdre var initiativtager og med på å arrangere leiren helt frem til 2020.

Hun var en stor bidragsyter for å utvikle idrett for funksjonshemmede på alle plan – både som ansatt, tillitsvalgt og som utøver. Ved siden av jobben satt hun i nasjonale posisjoner og bidro på klubbnivået. Selv omtalte hun seg som «sportsidiot» og hun fikk med seg det meste av idrett på TV. Ikke minst var hun en stor LSK-patriot og fulgte fotballen med stort engasjement.  

Selv om hun kunne ha valgt et liv som uføretrygdet fra ung alder var det aldri et alternativ for henne. Vigdis ville jobbe og bidra. Klage gjorde hun vel aldri. Hun kunne fortelle andre med funksjonshemming at en også må stille krav til utøverne og til foreldrene – ikke sy puter under armene på folk. Hun kunne bruke seg selv som eksempel, og hun snakket gjerne rett fra levra. Temperament hadde hun også.  

Vigdis hadde et enormt nettverk innen idretten og hjelpeapparatet. Hun jobbet med å få vist frem hva idretten kan bety for mennesker som brått blir skadet eller som har en medfødt funksjonsnedsettelse. Det ble gjerne konkrete råd til enkeltpersoner, inspirasjon på skoler, leire for ungdom og ideer til nye aktiviteter. Vigdis skal ha mye av æren for at El-innebandy ble innført i Norge. En flott idrett med fart og spenning startet i Lillestrøm etter hennes initiativHun var tett på idretten i egen fritid, også som utøver. I teppecurling var hun norgesmester så sent som i 2019, men lista over resultater er lang både i antall og i tidHun fikk gull i paralympiske vinterleker i 1976Det ville hun ikke trekke frem selv, men alle hennes bidrag og prestasjoner ble vektige nok til at hun ble utnevnt til æresmedlem i Akershus idrettskrets i 2016.