Fylkesrådsleder Siv Henriette Jacobsen gjestet Gullvaffel-podden om anlegg.
Fylkesrådsleder Siv Henriette Jacobsen gjestet Gullvaffel-podden om anlegg.

Lansering av ny anleggsrapport

Direkte fra Arendalsuka: Vi avslører de viktigste funnene i den nye anleggsrapporten. Fylkesrådsleder Siv Henriette Jacobsen kommer også med et løfte til idretten.

Internasjonalt er den norske idrettsmodellen rost opp i skyene. Den baserer seg på et spleiselag mellom det offentlige og de frivillige. Anlegg er den viktigste forutsetningen for at alle som ønsker å delta i idrett kan være med.
Anleggsdekningen i Norge har utviklet seg forskjellig over tid. Det skaper ulike forutsetninger for en sosial bærekraftig idrett i hele landet.

Under Arendalsuka lanserer Norges idrettsforbund en anleggsrapport som legger frem samfunnsgevinsten ved anleggsinvesteringer. Vi lurte på: Hvor mye får samfunnet igjen, hvis en investerer én milliard i idrettsanlegg?

I denne podkast-episoden møter vi fylkesrådsleder Siv Henriette Jacobsen som kommer med et løfte til idretten. Videre deltar Steinar Strom i Vista Analyse og statssekretær Gry Haugsbakken i Kulturdepartementet.

Vi avslører de viktigste funnene i rapporten, mulige konsekvenser og hvilke tiltak som er nødvendig for å opprettholde en sosial bærekraftig idrettsmodell også i fremtiden.

Vi møter også Kathy Lie (SV), Turid Kristensen (H), Ishockeypresident Tage Pettersen, Tore Opdal Hansen (H), generalsekretær i Frivillighet Norge Stian Slotterøy Johnsen, daglig leder for Åsene arena Roald Bruun-Hanssen, daglig leder i Drammen og Bodø idrettsråd, Geir Skinnes og Hilde Ånneland.