Espen Jansen overrasket midt i sending som månedens Gullvaffel!

Vi hadde invitert Espen Jansen til en prat om Livslang idrett, all den tid Espen som 53-åring er en av verdens mest aktive turnere. Lite ante han om at det faktisk var han som ble hyllet underveis i sendingen. En rørt Espen Jansen mottok dermed Gullvaffel prisen, blomster og pengegave til Hoppensprett Turn Jessheim, delt ut av styreleder i Viken idrettskrets, Roar Bogerud.

  • Jeg er ekstremt takknemlig og ydmyk. Det er så mange som fortjener dette mer enn meg. Frivillige i denne klubben sitter minst mulig på et kontor, men er mest mulig i hallen. Det handler om å bry seg. Jeg prøver å se alle i hallen. Om det er landslaget jeg trener eller de yngste som skal mestre å slå hjul så skal de bli sett, forteller Espen Jansen.

Les mer på Gullvaffel.no og lytt til Gullvaffel-podden for hele episoden med Espen Jansen.

Begrunnelse:
Månedens Gullvaffel er en toppidrettsutøver som aldri sluttet med idretten sin. Aktivitetsgleden satte i gang et lite eventyr. På rekordtid bygde han opp en av landets største turnforeninger med 1500 medlemmer. Målet er å inkludere alle, og å spre aktivitetsglede til barn og voksne. Hoppensprett Turn Jessheim har tilbud til bredde og topp. I tillegg til å ha noen av landet største talenter har de en formidabel breddeavdeling. Espen har brukt rollemodellens kraft til å vekke interessen hos barn til voksne. Han sier aldri nei, og har alltid energi til overs for de som trenger ekstra oppmerksomhet. Noen av suksesskriteriene til klubben er tett samarbeid med barnehager og skole, foreldre og barnepartier, samt en enorm aktivitetsspreder i Espen. Idrettsforeningen har blitt den lokale ambassadøren for en aktiv start på livet. Noe som kan vare livet ut.

  • Han sprer en enorm idretts- og aktivitetsglede. Allerede på vei inn i turnhallen ropte alle barna på Espen og forsøkte å få oppmerksomhetens hans. Han tøyser, smiler, sier hei og blir et naturlig forbilde. Dette er han bevisst på og bruker rollemodellens kraft til å spre gode verdier. Det er helt tydelig at han er lokalmiljøets ambassadør for aktiv identitet, sier Roar Bogerud, styreleder i Viken idrettskrets. Jeg, som selv er idrettsfrivillig blir enormt inspirert av Gullvafler som Espen, fortsetter Roar.